Kildebanken – en del af 100 danmarkshistorier

100 bøger fra Aarhus Universitetsforlag

HistorieLabs kildebank er en del af projektet ”100 danmarkshistorier”, hvor en række projektpartnere formidler danmarkshistorier via bøger, spil, læremidler, film og artikler. Projektet bliver udgivet med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Fra 2017-2024 udgiver Aarhus Universitetsforlag ”100 danmarkshistorier” – en bogserie på 100 bøger á 100 sider, som er skrevet af 100 forskere. De 100 bøger er historier om Danmark, som på en eller anden måde har haft betydning for vores liv i dag, serveret i overkommelige og rigt illustrerede bogbidder.

Følg med på Aarhus Universitetsforlags side, hvor du kan blive opdateret om bogudgivelserne.

Kildebanken – danmarkshistorierne til grundskolen

Med udgangspunkt i publiceringen af de ”100 danmarkshistorier”, udgiver HistorieLab en række læremidler i løbet af de næste 7 år. Læremidlerne består af en række digitale emnepakker, som er målrettet undervisningsbrug i grundskolen. Indholdet i hver emnepakke tager udgangspunkt i et antal af bogtitlerne fra Aarhus Universitetsforlags ”100 danmarkshistorier”, men er tilrettelagt tematisk, og udarbejdet så de kan anvendes som læremidler, der understøtter Fælles Mål for faget historie. Den første emnepakke, ”Slaveriet og Vestindien” er allerede udgivet.

Læs mere om HistorieLabs bidrag til 100 danmarkshistorier her eller dyk ned i HistorieLabs kildebank.

Download gratis quizspil og dyst om danmarkshistorierne

Sammen med lanceringen af de 100 danmarkshistorier udkom quizspillet Dyst! I spillet kan du dyste med venner, familie og andre danskere på både kløgt og strategi. Dyst er en udviklet af MegaNørd i samarbejde med Aarhus Universitetsforlag, og du kan hente spillet gratis som app til Android og Ios-telefoner og tablets.

Film og tidslinjetræ formidler danmarkshistorierne

danmarkshistorien.dk er også en del af projekt 100 danmarkshistorier, og udgiver materiale til alle 100 bøger. Alle 100 forfattere fra de 100 bøger skriver korte artikler, som vil indgå i en digital, interaktiv tidslinje, kaldet tidslinjetræet.

Tidslinjen er under udvikling i samarbejde med projektets øvrige partnere, og lanceres i foråret 2018. Du kan dog allerede nu læse de første forfatter-artikler eller se de spændende film, hvor forfatterne fortæller om danmarkshistorierne. Læs mere her.