Nyheder

×

Abonner på et eller flere emner og modtag en alert, hver gang vi publicerer en ny nyhed eller nyt arrangement.

30. januar 2018
Minipartnerskaber udvikler kompetencer
Lærerne, der deltager på videreuddannelsen eller brush-up kurset i projekt Sammen om historie, har i den senere tid, som en integreret del af forløbet, indgået i minipartnerskaber med kulturinstitutioner med henblik på at udvikle deres kompetencer til at anvende kulturinstitutioner eller lokalarkiver som læremiddel i historieundervisningen.
8. december 2017
Status på følgeforskningsforløb i projekt Sammen om historie
Lysten til at forandre og gøre historieundervisningen anderledes, mere spændende, engagerende og inspirerende for eleverne er nogle af de forventninger, som lærerne har med på videreuddannelsen i projekt Sammen om historie. Lærernes faglige udvikling på videreuddannelsen bliver nu sat under lup i projektets følgeforskningsforløb.
10. november 2017
Aktionslæringsforløb gør lærerne til kompetente udviklere af praksis
I videreuddannelsesprojektet Sammen om historie er der et særligt fokus på at igangsætte en praksisrettet kompetenceudvikling hos den enkelte lærer, der vil fortsætte efter afslutningen på videreuddannelsen. Derfor spiller videreuddannelsens to aktionslæringsforløb en væsentlig rolle, idet de baner vejen for, at læreren ikke blot ser sig selv som kompetent udøver af praksis, men også som kompetent udvikler af praksis.
7. november 2017
”Faktisk er det en surrealistisk oplevelse! Jeg har fået et helt andet indblik i historie!”
Sådan siger en af deltagerne fra videreuddannelsesforløbet afviklet i Kolding i foråret 2017, som er rettet mod at opkvalificere lærerne til at få undervisningskompetence i historiefaget.
6. juli 2017
Kick off på Sammen om historie
Så lød startskuddet for efterårets videreuddannelser og brush-up-kurser i historiefaget, som udgør kernen i projektet Sammen om historie. Igennem de næste par år vil op mod 200 lærere fra ni kommuner og i alt 86 skoler indgå i projektet.