Havespor i fortiden

Denne udgivelse er et læringsforløb til tværfaglig undervisning mellem historie og madkundskab i 4. klasse.

Udgivelsen er udarbejdet af Kirsten Jensen fra University College Lillebælt.

Formålet med læringsforløbet er, at eleverne tilegner sig viden og forståelse for hverdagsliv og livsvilkår samt fødevaregrundlag, produktion og anvendelse af fødevarer fra mark og have i tidsperioden ca. 900 – 1300. I dette forløb skal eleverne føle, dufte og smage og blive klogere på, hvilke fødevarer, der var til rådighed på de fire årstider.

Dette tværfaglige undervisningsforløb anvender kompetenceområder og -mål fra historie og madkundskab fra 4. kl.

Forløbet er især anvendeligt til 4 temadage og består af både elevmateriale og lærervejledning.

Desuden er der udarbejdet et færdigt undervisningsforløb til Havespor i fortiden.

Elevmateriale

Lærervejledning

Gå til undervisningsforløbet