Rødder

Denne udgivelse er et tværfagligt undervisningsmateriale til fagene historie og madkundskab. Materialet henvender sig til 5. – 6. klasse.

Ordet rødder kan betyde flere ting.

Et menneske stammer fra en bestemt egn eller land, familie eller slægt.

Det kan også være de rødder vi spiser. Hvide, brune, gule, lilla, røde og orange rødder. Tynde, tykke lange og korte rødder med grønne eller rødlige toppe. Rødderne bliver kaldt rodfrugter, selvom de er grøntsager. Rodfrugter stammer fra en slægt og har også en historie. De har rødder helt tilbage i oldtiden og har gennem tiden udviklet sig fra den vilde rod til de rødder vi kender i dag.

Undervisningsmaterialet består af opgaver omhandlende rodfrugter. Udgivelsen består også af en lærervejledning.

Rødder er lavet som et færdigt undervisningsforløb, som er lige til at gå i gang med.

Undervisningsmateriale

Lærervejledning

Gå til undervisningsforløbet

Udgivelsen er udarbejdet af Kirsten Jensen fra University College Lillebælt.