Ny kildebank: Rundt om cyklen

Nyt kildebankemne er nu tilgængeligt. Emnet omhandler cyklens historie, betydning og brug. Du kan med emnet få indsigt i og komme rundt om cyklen med syv temaer, der hver indeholder 4-10 kilder og dertilhørende spørgsmål. Emnet ”Rundt om cyklen” er et fleksibelt læremiddel, som primært henvender sig til 7.-9. klassetrin.
Gå til kildebankemnet her

2022 er året hvor Tour de France kommer til Danmark – og Vejle – og i den forbindelse har lektorerne Jens Aage Poulsen og Rikke Alberg Peters fra HistorieLab udviklet et nyt kildebankemne om cykling.

Du kan med dette emne gå på opdagelse i gode kilder til temaer om Tour de France, Danmark som cykelland, doping, populærkultur og kønsroller. Derudover kan det også være en oplagt mulighed at udarbejde et tværfaglige forløb med dansk – for Jørgen Leth, Povl Kjøller og Queen er nemlig også med.

Undervisningsmateriale til udskolingen

Dette kildebankemne omhandler cyklens historie, betydning og brug. Du kan med emnet få indsigt i og komme rundt om cyklen med syv temaer, der hver indeholder 4-10 kilder og dertilhørende spørgsmål.

I mange år har cyklen haft betydning i vores liv og i samfundet. I tidens løb har cyklen ændret udseende. Også langt ud i fremtiden vil cyklen være vigtig – og der vil blive udviklet nye typer. Cyklen er den røde tråd i dette emne. Du kan få mere at vide om cyklens historie, hvordan cyklen har påvirket vores opfattelser af os selv og samfundet, og hvad den har været brugt til i sport og fritid.

Emnet ”Rundt om cyklen” er et fleksibelt læremiddel, som primært henvender sig til 7.-9. klassetrin.

Gå til kildebanken “Rundt om cyklen”
Kommentarer