Dilemma-spillet.dk

Det er nemmere at være bagklog end forudseende - især på andres vegne. Hvad gør du selv midt i et dilemma med begrænsede handlemuligheder og gæt på konsekvenserne? Det kan du afprøve på HistorieLabs dilemmaspil website.

Dilemma-spillet er en online platform, hvor brugere kan bygge, dele og spille historiske dilemmaspil. Brugere kan bygge spil med et hvilket som helst dilemma. Det er primært tiltænkt som en læringsplatform.

Dilemmaet udfoldes gennem en række scenarier eller del-dilemmaer, man som spiller skal forholde sig til undervejs. Dilemmaerne kan spilles af alle. Vil du bygge et spil, så skal du starte med at oprette dig som bruger inde på siden.

Læs her hvordan du bygger et spil

Det er op til dig, hvad det skal handle om! Man vil fx kunne oprette et dilemma omkring genforeningen af Sønderjylland med Danmark i 1920, hvor man udfolder det overordnede dilemma ”Skal der være en folkeafstemning om grænsedragningen eller ej?”. Man vil kunne præsentere datidens politiske aktører og deres betænkeligheder og stille spilleren i lignende beslutningssituationer med de samme dilemmaer, som fandtes dengang. Mulighederne er uendelige.

Dilemmaspil om Danmarks besættelse

HistorieLab har udviklet fire dilemmaspil, som udspiller sig under den tyske besættelse. I de fire dilemmaspil skal brugerne tage stilling til en række dilemmaer, som danskerne oplevede under besættelsen. Prøv dilemmaerne her: