25. april 2017

Tag på gratis workshop: brug spil og app i historieundervisningen

Tag Virtual Reality brillerne på og gå en tur i Jellings monumentområde. Gør dine elever til historie-detektiver i lokalområdet med ny app. Byg dit eget dilemmaspil. Dette og mere får du med hjem til historieundervisningen, så mød HistorieLab på UC Sjælland.

Her i foråret 2017 laver HistorieLab et stort fremstød på digitale lærermidler med lancering af:

  • ny app
  • en dilemmaspilsgenerator
  • ny spilportal.

Det fejrer vi ved at tage på Danmarksturné, og sammen med CFU inviterer vi dig på en inspirerende eftermiddag, hvor du får konkrete forslag til at tilrettelægge en varieret historieundervisning med fokus på hvordan Historielabs spil og app didaktisk og fagligt kan bruges i undervisningen.

Sæt kryds i kalenderen den 25. april 2017 og tilbring en inspirerende eftermiddag, når HistorieLab slår sin Danmarksturné forbi UCSJ, Campus Vordingborg og inviterer til inspirerende oplæg om spil og app i historieundervisningen.

Mød også HistorieLab hos

UC Sjælland, Campus Roskilde
UCC, Campus Carlsberg

 

Dagens program

Velkommen og præsentation.

Præsentation af HistorieLab. En dag med fokus på hands-on og konkrete digitale værktøjer til direkte brug i undervisningen.

I inddeles i grupper og afprøver vores digitale læremidler. Rotation mellem:

  • Spilportalen. Du får mulighed for at afprøve 4 typer spil; puttekasse, tidslinje, vendespil og historiske kor. Alle spil kan anvendes ned til 3. klasse og kan skræddersyes i sværhedsgrad.
  • Dilemma-spillet. At lave et dilemmaspil kræver en del forberedelse, men denne dag kan du prøve spil, som allerede ér lavet og få en idé om læringspotentialet, som rækker helt op til og med ungdomsuddannelserne.
  • Virtual Reality. Vi er endnu i den spæde start med mulighederne for, hvad VR kan. Her kan du prøve at ”gå rundt for over 1000 år siden” midt i UNESCOS verdenskulturarv – Monumentområdet i Jelling, som Gorm den Gamle og Harald Blåtand opførte.

Kaffepause

Gå på opdagelse med Otur-app’en.

Vores app er en platform, hvor brugerne selv laver opgaveruter i deres nærmiljø og gør ruterne offentlig tilgængelige, så andre kan prøve dem, når de er i området. Det er nemt for lærere og elever at lave nye ruter og derigennem arbejde med deres egen lokalhistorie. Otur er oplagt at anvende i historiefaget, men kan også anvendes i andre fag og sammenhænge. App´en bruges udendørs, og I får mulighed for at lave en kort rute i grupper og afprøve den. Download gerne Otur inden dagens program (den er gratis) og medbring jeres mobiltelefon.

Opsamling og tak for i dag

 

Tilmelding

Tilmeld dig her

Tilmeldingsfrist: 18. april 2017.

 

Praktisk information

UCSJ, Campus Vordingborg
Kuskevej 1A
4760 Vordingborg

Deltagelse er gratis