Grundet Corona pandemien og det nationale forbud mod at samle sig mere end ti, valgte vi at udskyde vores formidlingskonference til foråret 2021. Vi har nu fundet en dato, så sæt kryds i kalenderen d. 23. april 2021.
Historiedidaktisk Netværk inviterer historielærere i grundskolen og på ungdomsuddannelserne til konference fredag d. 18/9 2020 på Rødkilde Gymnasium i Vejle.
Som så mange andre arrangementer i Corona tiden bliver vi nødt til at udskyde vores formidlingskonference til foråret 2021.
Skriv til vores mail historieLab@ucl.dk hvis man ønsker mere information
Kom og hør oplæg om genforeningen, 1920-grænsen og dansk identitet og foredrag, ved tidligere DR-journalisten og Grønlandsekspert Martin Breum, om Grønlands betydning for dansk selvforståelse. Der vil også være paneldebat om ”fædrelandets” rolle i dansk historieundervisning, og der vil være workshops, hvor deltagerne kan få lov til at arbejde mere direkte med redskaber til brug i undervisningen.
Når historier samler og splitter. Historie er ikke kun fremadskridende, der er brud i kontinuiteten, og disse brud i fortiden kan både ses som noget, der splitter eller samler alt efter perspektivet.
Når historier samler og splitter. Historie er ikke kun fremadskridende, der er brud i kontinuiteten, og disse brud i fortiden kan både ses som noget, der splitter eller samler alt efter perspektivet.
Få inspiration og indsigt i elevers kildearbejde i historieundervisningen. Hvad vil det sige ’at gøre kilder’, hvordan bruges de læremidler, vi har til rådighed – og hvad med den didaktiske tilgang, som der lægges op til i prøven?
Besøg HistorieLab på Skolemessen 2019 i Aarhus, hvor vi deler stand med Grænseforeningen. Her kan du høre mere om vores forskellige undervisningsmaterialer og tilbud, og få inspiration til undervisningen fra det dansk-tyske grænseland.
HistorieLab deltager i år på Danmarks Læringsfestival i samarbejde med Grænseforeningen. Mød os i vores stand, hvor du kan høre mere om undervisningstilbud, museumsbesøg og andet godt fra det dansk-tyske grænseland.
Formidlingskonferencen den 30. januar 2019 tager fat på den aktiverende historieundervisning og dens mange muligheder. Hør bl.a., hvordan fortidssporene omkring os kan blive indgangen til et autentisk fortidsmøde, eller hvordan du kan skabe digital historieformidling med 360 graders billeder. Derudover kan du også selv komme til orde i de nye debatcaféer, hvor der er mulighed for at drøfte dine egne erfaringer og udfordringer med aktiverende historieundervisning med andre fagfæller.
Få inspiration og indsigt i elevers kildearbejde, herunder hvad der ofte spænder ben for dem, så du efterfølgende selv kan tilrettelægge undervisning med kilderne i fokus.
Hvordan iscenesættes fortiden - i film, tv og andre medier? Det kan du blive klogere på gennem oplæg, workshops og debat, når Historielærernes Dag 2018 afholdes i Roskilde den 25. oktober 2018.
Hvordan iscenesættes fortiden - i film, tv og andre medier? Det kan du blive klogere på gennem oplæg, workshops og debat, når Historielærernes Dag 2018 afholdes i Jelling den 24. oktober 2018.
HistorieLab deltager den 24. og 25. oktober 2018 i den nordiske forskningskonference "Kontroversiella samhällsfrågor i utbildning och demokrati", som afholdes på Umeå Universitet i Sverige.
Hvad kan historiefaget tilbyde eleverne i en verden med en overvældende informationsstrøm præget af politisk spin, misinformation, falske nyheder og konspirationsteorier? Og hvilke konkrete redskaber kan historiefaget udstyre eleverne med, så de bliver i stand til at tage stilling på et kvalificeret grundlag og handle derefter?
KULTs afsluttende formidlingskonference byder på oplæg og sessions, der behandler små børns møde med kunst og kultur. Konferencen åbnes af kulturminister Mette Bock (LA) og HistorieLab deltager med oplægget "Kulturarvsformidling - fra børnehave til verdensarv" og sessionen "Tidsrejsen - kulturhistorie for de små".
Besøg HistorieLabs stand på Skolemessen 2018 i Aarhus, hvor du kan høre mere om vores forskellige undervisningstilbud, og oplev foredraget "Kildearbejde i historie - sådan!", hvor du kan få inspiration til, hvordan du inddrager kilder i din historieundervisning.
Mød HistorieLab til Historiske Dage, og prøv bl.a. vores digitale læremiddel Dilemma-spillet.dk, eller hør mere om dramatisering af historien på tv i oplægget "Kan historien genopføres?".
Igen i år deltager HistorieLab på Danmarks Læringsfestival. Mød os i vores stand, hvor du kan høre mere om de forskellige undervisningstilbud, eller oplev oplægget "Kildearbejde i historie - sådan!", hvor du kan få inspiration til, hvordan du kan bruge kilder i historieundervisningen.
Eller rettere, historien er lige der, hvor vi bor. Måske er den ikke så synlig, men vi er en del af den, og den er en del af os. Derfor sætter vi på årets formidlingskonference fokus på, hvordan undervisere og pædagoger kan bruge den nære historie i det daglige arbejde.
Hvem bestemmer indholdet i historieundervisningen, og hvad kan du undervise i? Få forskellige bud på dette, når HistorieLab inviterer historielærere og andre interesserede til Historielærernes dag den 25. oktober 2017.
Nofa inviterer til sin 6. nordiske konference på Syddansk Universitet i Odense den 29. – 31. maj 2017. Temaet er samspillet mellem almendidaktik og fagdidaktik i skole og i læreruddannelse.
Tag med, når Kolding Stadsarkiv inviterer til konferencen 'Kulturarv i den åbne skole', hvor de to hovedtemaer 'aktualitet og tværfaglighed i eksterne læringsmiljøer' debatteres.
Tag Virtual Reality brillerne på og gå en tur i Jellings monumentområde. Gør dine elever til historie-detektiver i lokalområdet med ny app. Byg dit eget dilemmaspil. Dette og mere får du med hjem til historieundervisningen, så mød HistorieLab på UC Sjælland.
Tag Virtual Reality brillerne på og gå en tur i Jellings monumentområde. Gør dine elever til historie-detektiver i lokalområdet med ny app. Byg dit eget dilemmaspil. Dette og mere får du med hjem til historieundervisningen, så mød HistorieLab på UC Sjælland.
Hvordan griber man som lærer ømtålelige eller kontroversielle emner an? Og hvad gør historieundervisningen problematisk? Mød blandt andre udenrigskorrespondent Simi Jan fra TV2, som går langt for at bringe den svære historie.
HistorieLab indbyder til konference. Formiddagens program indeholder teoretiske overvejelser over børns møde med kulturinstitutioner og eftermiddagens program byder på workshops med konkrete eksempler på børns møde med kulturarven og museerne.
SkoletjenesteNetværk afholder i samarbejde med HistorieLab en temadag for at sætte spot på nye muligheder for skolens samarbejde med det omgivende samfund. Her er samarbejde med arkiverne oplagt og temadagen giver indblik i aktuelle læringstilbud fra arkiver rundt om i landet, samarbejdsmuligheder og ideer til at komme igang.
Hvordan arbejder man med historiske scenarier i formidlingen af historie? Vil du have konkret indblik i, hvad det egentlig vil sige at have kompetencer i historie? Og har du lyst til en dag i historieundervisningens tegn med nytænkende og inspirerende indlæg og sætte dig selv i spil på aktive workshops?
Konference tema: ’Den åbne skole’: hvordan samarbejdet mellem skole og museum konkret kan udbygges på en nyskabende og især elev-inddragende vis. Tag den nyeste viden om unge som samarbejdspartnere i udviklingsprocesser med hjem. Hør om udviklingsprojektet ’Elev-design’. Og hop ombord i et skole-museumsnetværk, hvor I dagen igennem udveksler ideer, erfaring, metoder og inspirerer hinanden.
Kom med til en inspirerende dag. Historiebrug har en central placering i Forenklede Fælles Mål for faget historie, og historie-dagen sætter fokus på hvordan begrebet historiebrug kan anvendes i praksis.
Nationalt Videncenter for Historie og Kulturarvsformidling skyder den officielle åbning i Jelling med besøg af Christine Antorini, der overrækker historiepris til 7.b fra Bordings Friskole.