25. oktober 2023

Historielærernes Dag 2023: Krig i Europa – i historisk perspektiv

På Historielærernes Dag 2023 kommer det til at handle om, hvordan vi underviser i krig. Mens Rusland og Vesten igen spiller med musklerne, indhentes historielæreren af fortiden, og af elevernes forståelse af hvad historie er, og hvad historie kan bruges til. Du kan tilmelde dig konferencen i enten Jelling den 25. oktober eller i Roskilde den 26. oktober.

Igen i år afholdes den populære konference Historielærernes Dag onsdag den 25. oktober 2023 i Jelling og torsdag den 26. oktober 2023 i Roskilde. Denne gang lyder overskriften “Krig i Europa – i historisk perspektiv”.

Mød op på dagen og vær med til at drøfte, hvordan vi som historielærere, med udgangspunkt i den aktuelle situation i Europa, kan sætte fokus på fortidens krige og konflikter og derigennem udvikle elevernes historiske bevidsthed.

 

Program for Historielærernes dag

I folderen kan du orientere dig i dagens program samt workshops.

I dagens første oplæg kan du høre René Bank Isagers, master i Mellemøststudier, historielærer og forfatter, sætte fokus på, hvordan vi som historielærere i en konkret og praksisnær kontekst arbejde med krig både i dag og engang?

I dagens andet oplæg sættes der fokus på forudsætninger for krigen i Ukraine: Den russiske ledelses verdensbillede; det politiske og militære system, som har muliggjort krigen; og hvorfor befolkningen i betydelig grad accepterer eller ligefrem støtter krigen. Inden for alle tre områder er Ruslands fortid på spil på forskellige måder. Oplægsholder er Niels Bo Poulsen, chef for Forsvarsakademiets, Institut for Strategi og Krigsstudier.

Tredje og sidste oplæg afholdes af Rasmus Rosenørn, museumsinspektør, RAGNAROCK. Her er der fokus på Den kolde krig, som også var en kamp om hjerner og hjerter. Med populærkulturen som våben var det let at fremmane politiske og kulturelle venne- og fjendebilleder på den kolde krigs ideologiske kampplads.

Mellem de tre oplæg skal du vælge mellem seks spændende workshops.

Se program og workshops her

 

Praktisk information

Sted: UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, Campus Jelling, og Professionshøjskolen Absalon i Roskilde

Dato: Onsdag den 25. oktober 2023 og torsdag d. 26. oktober 2023

Tilmeld dig i Jelling Tilmeld dig i Roskilde