Otur app

Hvor godt kender du dit lokalområde? Hvad gemmer der sig af gode historier, og vil du udfordre andre på deres viden? Otur app'en forener læring, leg og bevægelse og er gratis at downloade.

Download Otur på din mobil via App Store og Google Play.

NB! På grund af opdateringer i app’en, kan der pt. forekomme uregelmæssigheder i forhold til oprettelse af nye ruter. De eksisterende ruter fungerer dog fint.

HistorieLab har i samarbejde med firmaet ActVisual udviklet en app til mobilen, der giver mulighed for både at oprette og prøve andres opgaveruter rundt i landet. Såvel tekster som billeder lægges ind af brugerne. Brugerne kan således både blive formidlere og medproducenter af bl.a. historie.

Ruterne inddeles i kategorierne:

  • BevægelseOtur
  • Biologi
  • Dansk
  • Fritid
  • Geografi
  • Historie
  • Kristendomskundskab
  • Naturfag
  • Samfundsfag

Sådan bruges Otur-appen

Når man vælger at prøve en opgaverute, finder man rundt via GPS og løser opgaverne undervejs.

På kortet kan man se, hvor ruterne befinder sig, og når man er tæt på en opgave, kan man klikke på den og forsøge at løse den. Der er forskellige typer opgaver, såsom rækkefølgeopgaver eller multiple choice.

opret-rute-i-otur

For at kunne oprette en rute, skal man først oprettes som bruger. Herefter skal man navngive, beskrive og kategorisere sin rute, uploade et billede og vælge om ruten skal vises offentligt, og så er man klar til at oprette poster med opgaver.

Det kan være såvel elev som lærer, der laver en opgave-rute til andre, men app´en kan bruges af alle til forskellige formål.

App’ en giver bl.a. mulighed for at arbejde med at finde gemte og glemte historier i vores nærområder og putte bevægelse ind i undervisningen.

Historier fortalt on-location giver en autentisk følelse, hvilket er en væsentlig katalysator for læring. Da opgaverne ikke er teksttunge, kan alle elever være med.

Download Otur på din mobil via App Store og Google Play.

Privatlivspolitik for Otur

Guide til brug af Otur-appen

Den nedenstående guide blev lavet til HistorieLabs formidlingskonference “Historien står for døren”, hvor Louise Urth som underviser på Lemtorpskolen i Lemvig, afholdte workshoppen “Otur-app – en sjov vej til at blive formidler og producent af egen lokalhistorie”. Guiden kan bruges som inspiration til arbejdet med Otur-appen.

Læs inspirationsguiden til “Otur – vores bedste tur på vores bedste sted” her

Elever fra 7. klasse på Lemtorpskolen vandt i 2017 HistorieLabs konkurrence om den bedste Otur-rute. Eleverne har efterfølgende lavet en fin videoguide til brug af appen, som du kan se her.