26. oktober 2022

Historielærernes dag 2022: Jubilæum uden jubel

Kom med til Historielærernes dag 2022, der i år har fokus på historiens skyggesider med udgangspunkt i Wannsee-konferencens 80 års jubilæum. Du kan tilmelde dig konferencen i enten Jelling den 26. oktober eller i Roskilde den 27. oktober.

Igen i år afholdes den populære konference Historielærernes dag. Denne gang lyder overskriften “Jubilæum uden jubel – sæt fokus på historiens skyggesider”.

Konferencen udspringer sig af, at Wannsee-konferencen har 80 år på bagen her i 2022. Det var her, at den endelige tilintetgørelse af jøderne planlagt.

På konferencen vil der være fokus på:
Hvordan skal nutidens samfund og skoler forholde sig til sådanne begivenheder? Skal vi åbne op og kigge på rædslerne eller lade jubilæer, mindedage, livsløgne mm. ligge?
Du kan blive klogere på, hvad og hvordan kan vi undervise i kontroversielle emner og temaer med henblik på at styrke elevernes etiske og moralske kompetencer. Programmets første halvdel byder på spændende oplæg, mens dagens anden halvdel byder på workshops, hvor du her kan møde flere medarbejderne fra HistorieLab.

Program for Historielærernes dag

Se programmet her

 

Praktisk information

Sted: UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, Campus Jelling, og Professionshøjskolen Absalon i Roskilde

Dato: Onsdag den 26. oktober 2022 og torsdag d. 27. oktober 2022 fra 9.00-16.00

Pris inkl. moms.: 1075 kr. Kurset er inkl. forplejning.

Tilmeldingsfrist: d. 22. september 2022

 

OBS: Konferencen afholdes både onsdag den 26. oktober på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, Campus Jelling, og torsdag den 27. oktober på Professionshøjskolen Absalon i Roskilde.

Tilmeld dig i Jelling her Tilmeld dig i Roskilde her