10. marts 2018

Historiske Dage 2018

Mød HistorieLab til Historiske Dage, og prøv bl.a. vores digitale læremiddel Dilemma-spillet.dk, eller hør mere om dramatisering af historien på tv i oplægget "Kan historien genopføres?".

Foto: Nanna Rong Bentsen

I HistorieLabs stand kan du høre mere om vores forskellige undervisningstilbud til historieundervisningen, og prøve spillene Dilemma-spillet.dk og Spilportalen. Søndag den 11. marts, kan du på DR K-scenen opleve HistorieLabs centerchef Peter Yding Brunbechs oplæg “Kan historien gennemføres? Dramatisering af historien på tv”.

Historiske Dage byder på historisk inspiration, underholdning og ny viden for historieinteresserede. Her kan du opleve 130 optrædener, debatter, samtaler, foredrag, reenactments mm., i en weekend med det bedste inden for formidling af historien.

Læs mere om festivalen og køb din billet her

Oplæg: Kan historien genopføres? Dramatisering af historie på tv v. Peter Yding Brunbech
Hvis du har set Historien om Danmark, kan det være, du har lagt mærke til, at folk i Danmark tilsyneladende har levet i moderne kernefamilier med far og mor og to børn i 20.000 år. Eller måske at 1930’ernes Danmark ligner fraklip fra TV2’s Badehotellet. Eller måske har du lagt mærke til, at kærlighed til alle tider har lignet en Danielle Steel-film? I dag er det nærmest en fast del af enhver ambitiøs historiedokumentar, at der bruges dramatiseringer. Det giver liv og en følelse af, at vi ser ind i fortiden. Men hvad de færreste ser er, hvor stor en indflydelse nutiden har på den måde, vi laver dramadokumentar om fortiden. Og vi lægger typisk heller ikke mærke til, hvor meget dramatiseringerne er inspireret af spillefilm om historie snarere end af fortiden på.

Tid og sted: Søndag den 11. marts, DR K-scenen, kl. 15.00

Historiske Dage 2018 finder sted i weekenden den 10. og 11. marts 2018 fra kl. 10.00-18.00 i Øksnehallen, København.

Læs mere om festivalen og køb din billet her