24. april 2020

Udskudt – Tilmelding til HistorieLabs årlige formidlingskonference d. 24. april 2020 er åben

Som så mange andre arrangementer i Corona tiden bliver vi nødt til at udskyde vores formidlingskonference til foråret 2021. Skriv til vores mail historieLab@ucl.dk hvis man ønsker mere information

Nationens og historiens grænser – grænser og national identitet i historieundervisningen

Vi har valgt at udskyde formidlingskonferencen til foråret 2021. Skriv til HistorieLab@ucl.dk for at få at vide, hvornår vi er klar med den nye dato. Vi skriver selvfølgelige også på her på siden, når vi ved, hvornår den nye formidlingskonference ligger.

Konferencen er henvendt til historieundervisere og -formidlere i og udenfor grundskolen, og giver deltagerne en række spændende perspektiver på national identitet og grænsedebatter, hvilken rolle de har spillet i historien og hvilken rolle de kan og/eller bør spille i undervisningen.

Kom og hør oplæg om genforeningen, 1920-grænsen og dansk identitet og foredrag ved tidligere DR-journalisten og Grønlandsekspert Martin Breum om Grønlands betydning for dansk selvforståelse. Der vil også være paneldebat om ”fædrelandets” rolle i dansk historieundervisning og workshops, hvor deltagerne kan for lov til at arbejde mere direkte med redskaber til brug for undervisningen.

Program

9.30 – 10.10  1920-grænsen og dansk identitet
v. Peter Yding Brunbech, ph.d., centerleder

10.10 – 10.40 Fremtidens genforeningsmonument
v. Jens Aage Poulsen, lektor

10.50 – 12.10  Workshops m. forskellige emner

12.10 – 13.00  Frokost

13.00 – 13.45  Paneldebat: Fædrelandet i historiefaget

13:45 – 14:00  Kaffepause

14.00 – 15.30 Grønlands rolle i dansk identitet
v. journalist Martin Breum

For det fulde program og workshopsbeskrivelser, klik på linket nedenfor.

Se dagens program og workshopbeskrivelser her Find Facebook begivenheden her

Tag med til folkefest i Jelling

Efter formidlingskonferencen, som bliver afholdt i forlængelse med folkefesten i Jelling, vil der være mulighed for at deltage i arrangementet efterfølgende. Folkefesten i Jelling bliver afholdt d. 24. og 25. april, og der kan læses mere om folkefesten her.