24. april 2020

Sæt kryds i kalenderen: HistorieLabs årlige formidlingskonference 2020 bliver om grænser og national identitet

HistorieLab sætter i sin årlige formidlingskonference fokus på grænser og national identitet i og udenfor Historieundervisningen. Konferencen bliver i år holdt i forlængelse af folkefesten i Jelling i forbindelse med genforeningsjubilæet. Folkefesten har titlen Grænser og national identitet før, nu og i fremtiden og bliver afviklet 24.-25. april.

Nationens og historiens grænser – grænser og national identitet i Historieundervisningen

Konferencen er henvendt til historieundervisere og -formidlere i og udenfor grundskolen, og giver deltagerne en række spændende perspektiver på national identitet og grænsedebatter, hvilken rolle de har spillet i historien og hvilken rolle de kan og/eller bør spille i undervisningen. Tilmelding og endeligt program er endnu ikke helt på plads, men vi kan allerede nu løfte lidt at sløret for, hvad dagen kommer til at indholde.

Kom og hør oplæg om genforeningen, 1920-grænsen og dansk identitet og foredrag ved tidligere DR-journalisten og Grønlandsekspert Martin Breum om Grønlands betydning for dansk selvforståelse. Der vil også være paneldebat om ”fædrelandets” rolle i dansk historieundervisning og der vil være work-shops hvor deltagerne kan for lov til at arbejde mere direkte med redskaber til brug for undervisningen.

Praktisk info:

Dato: 24. april 2020

Tidspunkt: klokken 9.30 – 15.30

Hvor: Stationsvej 4, 7300 Jelling