Forenklede Fælles Mål i historie

HistorieLab udgiver ”Forenklede Fælles Mål i historie – en håndsrækning”. Den tilbydes gratis til grundskolernes historielærere mod betaling af omkostninger til ekspedition og forsendelse.

Forenklede Fælles Mål er trådt i kraft. Den adskiller sig på flere måder fra tidligere læreplaner fx ved at være formuleret som kompetenceorienterede læringsmål. Der lægges således op til en ny måde at tolke og bruge læreplanen på.

Som titlen fortæller, er HistorieLabs udgivelse ”Forenklede Fælles Mål i historie – en håndsrækning” en konkret hjælp til lærere, der underviser i historie i grundskolen, til at planlægge, gennemføre og evaluere undervisningsforløb i overensstemmelse med intentionerne i Forenklede Fælles Mål.

Bogen på ca. 120 sider er udarbejdet af medarbejdere ved HistorieLab, i samarbejde med historielærere. Den indeholder bl.a. kapitler om, hvad kompetenceorientering og de enkelte kompetenceområder betyder, hvordan de tværgående emner kan integreres i historie, samt eksempler på, hvordan målstyret undervisning kan tilrettelægges.

”Forenklede Fælles Mål i historie – en håndsrækning” er gratis mod, at man betaler omkostninger til ekspedition og forsendelse.

Bogen bestilles i 1, 2, 5, 10 eller 20 eksemplarer direkte hos trykkeriet. Følg instrukserne og bestil via linket nedenfor:

NB! På bestillingssiden skal du angive brugernavnet: natvid
Herefter skal du angive password: natvid
Du skal også indtaste EAN-nr. Har du ikke et EAN-nummer, taster du blot 0

Bestil her med ovenstående brugernavn og password.
Kommentarer
 1. 24. august 2015 skrev Sten Larsen:

  Man kan ikke bestille noget uden et EAN-nr. Et sådant har jeg ikke. Hvad gør man så, når man gerne vil have fat i et eksemplar af ovenstående? Hilsner Sten Larsen

  • 31. august 2015 skrev Steffen Lind Christensen:

   Hej Sten,
   Tak for din kommentar. Ja, det var heller ikke let at gennemskue – men hvis man ikke har et EAN-nummer, skal man taste ‘0’ i feltet på bestillingssiden. Gør du det, så skulle du også gerne kunne bestille et eksemplar.

   Med venlig hilsen,
   Steffen

 2. 3. november 2015 skrev Maj Wedderkopp:

  Lige et opklarende spørgsmål – henvender bogen sig til folkeskolen? I så fald vil det måske være en fordel at få tilføjet i teksten.
  På forhånd tak fra en gymnasielærer.

  • 4. november 2015 skrev Nanna Bertelsen:

   Hej Maj,
   Tak for din henvendelse. Ja “Forenklede Fælles Mål i historie” henvender sig til grundskolen, og jeg beklager, at det ikke har fremgået klart af teksten.
   Med venlig hilsen Nanna

 3. 13. november 2015 skrev N Lassen:

  Hej HistorieLab.
  Jeg meldte mig ind i Falihos, den dag det blev offentliggjort at der ville blive sendt et eksemplar ud til alle medlemmer. Jeg håbede derfor at modtage en bog også, men det har jeg ikke. Jeg ville derfor høre om det er muligt at få tilsendt en?
  Venligst Nanna

  • 18. november 2015 skrev Nanna Bertelsen:

   Hej Nanna.
   Ja vi vil gerne sende et eksemplar. Hvis du sender dit navn og adresse til Jens Aage Poulsen på jeap@ucl.dk, så tager han sig af det.
   Med venlig hilsen Nanna

 4. 25. september 2019 skrev Henrk Christensen:

  Jeg studer på UCL