Behind-the-scenes på HistorieLabs nye kildebank

HistorieLab var i sidste uge på tur rundt i Danmark for at optage filmklip til det kommende emne i kildebanken. På turen kom de forbi både Kronborg, Roskilde Domkirke og Rigsarkivet, som alle optræder i det næste emne: "Balladen med svenskerne".

Med et glas marinerede sild i hånden, fortæller Christina om Øresundsregionens betydning til Poul bag kameraet.

Til det næste emne i kildebanken, “Balladen med svenskerne”, producerer HistorieLab en række små film til brug sammen med kilderne. Derudover produceres der en introducerende film, som kan bruges til at vække elevernes interesse for problemorienteret undervisning og kildearbejde.

Derfor har HistorieLab besøgt Kronborg, Roskilde Domkirke og Rigsarkivet, hvorfra nogle af filmene er optaget.

Videoudstyret står klar til at optage foran Margrethe den Førstes sarkofag i Roskilde Domkirke.

Filmene vil i “Balladen med svenskerne” kunne fungere som triggere og appetitvækkere til at arbejde problemorienteret med kilder, og dels som triggere til de forskellige emner i kildebanken.  Hver film afsluttes desuden med en introduktion til, hvordan man bruger kildebankens kilder.

Slut februar

Der arbejdes lige nu benhårdt, for at få det næste emne i kildebanken klar til brug. Datoen er ikke fastlagt endnu, men forhåbentlig ligger både kilder og de første videoer klar i slutningen af februar måned.