Bogudgivelse: Praksisfaglighed i skolen

I november 2023 udkom bogen Praksisfaglighed i skolen, hvor Anders Stig Christensen, ph.d. og lektor, HistorieLab, UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, har skrevet kapitlet om praksisfaglighed i samfundsfag.

Bogen sætter fokus på, hvad praksisfaglighed er, og hvordan du som underviser kan integrere praksisfaglighed i din undervisning.

Praksisfaglighed kan ikke indrammes som et præcist didaktisk begreb, men med bogen forsøger forfatterne at etablere en bedre balance mellem fagenes kundskaber og det levede liv. Fagligheden skal støtte, udfordre og motivere alle elever gennem en bedre balance mellem skolens boglige, praktiske og kreative indhold, hvilket vil sige en mere praktisk og konkret – og mindre stillesiddende undervisning. Anders Stig Christensen uddyber:

I samfundsfag er der gode muligheder for at arbejde praktisk og fagligt, som jeg skriver om i kapitlet om Praksisfaglighed i samfundsfag. Det kan både handle om at arbejde praktisk i undervisningen, at arbejde med praktiske, det vil sige autentiske problemstillinger, og at arbejde i praksis med det omgivende samfund.

– Anders Stig Christensen, ph.d. og lektor

 

Køb bogen her

Fakta om bogen

  • Forfattere: Karen Seierøe Barfod, Lene Storgaard Brok, Anders Stig Christensen, Line Møller Daugaard, Mikkel Hjorth, Claus Holm, Julie Borup Jensen, Lars Emmerik Damgaard Knudsen, Lise Tingleff Nielsen, Lars Qvortrup, Andreas Rasch-Christensen (red.), Lise Sattrup, Martin Krabbe Sillasen, Micki Sonne Kaa Sunesen, Lene Tanggaard, Karen Wistoft og Winnie Østergaard
  • Titel: Praksisfaglighed i skolen
  • Udgivelsesår: 2023
  • ISBN: 9788772343013
  • Bogen er udkommet ved Dafolo i november 2023.
Læs mere om bogen og køb den her