Lærer i udskolingen? Kom på kursus i kildearbejde

Danmarks Jernbanemuseum tilbyder et gratis kursus i kildearbejde til lærere i udskolingen, der underviser i kulturfag og skal føre elever til den afsluttende prøve i 9. klasse i faget historie.

Udstillingen på Danmarks Jernbanemuseum. Foto: Flemming Wedell

Formålet med kurset er at forberede og kvalificere lærerne til at arbejde med kilder i den daglige undervisning og samtidig anvende de kildekritiske begreber i et autentisk læringsmiljø.

Kurset tager afsæt i en case, der omhandler industrialiseringen. Casen udarbejdes med inspiration fra prøvevejledningen- og bekendtgørelsen, grundbøger, faglige portaler og med konsulentbistand. Udvalgt kildemateriale fra museets Videncenter og samling inddrages, og de kildekritiske begreber repeteres og anvendes. Kursets indhold er relevant for lærere i historie, og er en oplagt mulighed for, at fagteams kan inddrage erfaringer fra egen undervisning og praksis i det videre arbejde og planlægning af undervisning og prøveforløb.

Datoer for kommende skoleår

Tirsdag den 6. september kl. 12.30–15.00.

Onsdag den 14. september kl.12.30–15.00.

Tilmelding til kurset sker til undervisnings- og udviklingsansvarlig, Lise Stadelund på mail lisst@dsb.dk eller telefon 2468 0857

Tilmeldingsfrist er 26.08.2016

Læs mere om Danmarks Jernbanemuseum her