Historiefaget har fået ambassadører

I samarbejde med FALIHOS (Foreningen af lærere i Historie og Samfundsfag) har Nationalt Videncenter for Historie- og Kulturarvsformidling udnævnt et ambassadørkorps for faget. Det består af 12 engagerede og dygtige historiefolk fra hele landet.

I første omgang skal ambassadørerne gennem afholdelse af workshops hjælpe historielærere over hele landet til at komme godt fra land med implementeringen af forenklede Fælles Mål i praksis.

Den 21. maj blev der afholdt et kursus for ambassadørkorpset i Jelling. Medarbejder ved Videncenteret og tovholder i arbejdet med forenklede Fælles Mål i historie, Jens Aage Poulsen, gav et oplæg om forståelser af faget og undervisningen, som læreplanen lagde op. Efterfølgende præsenterede læringskonsulent Jakob Egstrand med konkrete eksempler, hvordan læringsmålstyret undervisning kunne planlægges og praktiseres.

I løbet af de kommende måneder afholder ambassadørerne en række workshops om forenklede Fælles Mål. Undervejs kan de bruge FALIHOS og Videncentret som sparingspartner.