HistorieLab debatterede fake news på Vejle Folkemøde

Hvad har graverjournalistik og konspirationsteorier til fælles med misinformation og fake news? Det diskuterede Ph.d. Rikke Alberg Peters fra HistorieLab i selskab med journalist Ole Retsbo og forsker Silas Marker på Vejle Folkemøde den 7. juni 2019.

Under overskriften “Kampen om sandheden” deltog Ph.d. Rikke Alberg Peters fra Historielab i paneldebat om sandhedens vilkår i det digitale demokrati på årets folkemøde i Vejle. Her debatterede panelet, hvilken rolle konspirationsteorier og fake news i disse år spiller i kampen om sandheden, hvor udbredelsen af falske nyheder er med til at afgøre præsidentvalg, og hvor konspirationsteorier og klassisk journalistik kæmper om læsernes opmærksomhed på de samme digitale platforme.

Rikke Alberg Peters er medforfatter til bogen “Den skjulte sandhed – konspirationsteorier, magt og konflikt”, og derudover deltog journalist Ole Retsbo, der er forfatter til bogen “Konspiration – myter og facts om terrorangrebet d. 11. september.” og forsker ved Center for Information and Bubble Studies Silas Marker, der har skrevet om, hvordan fake news har influeret på det brasilianske præsidentvalg, i paneldebatten.

Læs Rikke Alberg Peters guide til at hjælpe elever uden om fake news og misinformationer her

Debatten blev afholdt på Rådhuspladsen i Vejle den 7. juni, og blev modereret af Emil Eggert Scherrebeck fra Vejle Bibliotekerne.