Hurtig historie til din undervisning

En ny online læringsportal har set dagens lys. Hurtighistorie.dk er er klar til at hjælpe undervisere og elevere i historiefaget med at danne et hurtig overblik over historien.

Hurtig historie for alle

Hurtighistorie er en ny platform for dig som mangler et hurtigt overblik over historien, en hurtig introduktion eller forståelse for et historisk emne? De to nye passioneret ildsjæle Benjamin Christensen og Betina Alkærsig har skabt en platform, som er tænkt som et redskab til undervisere indenfor historiefaget, elever og alle med en interesse for emnet. Det er deres intention, at HurtigHistorie skal være præcis det, som navnet antyder: Hurtig Historie. Hurtige og overskuelige gennemgange af historiske emner, der giver læseren vigtig baggrundsviden på et øjeblik.

De to initiativtager har startet projektet som et nonprofit og gratis tilbud til den danske historieundervisning i folkeskolen, gymnasiet og for historienysgerrige individer.

Artiklerne er grafiske sat op og lavet direkte til at kunne downloades og anvendes.

Vores vision er at skabe små korte og overskuelige artikler, der kan belyse nogle af de mange emner man kommer ind på i folkeskolen og gymnasiets historieundervisning. Artiklerne kan f.eks. bruges som indledende gennemgange af større emner, inden undervisningen går mere i dybden med brug af kilder mm. Eller de kan bruges til repetition forud for en eksamen.
– Benjamin Christensen, Hurtighistorie.dk

Hurtighistorie.dk har været i luften i lidt over en uge og ser allerede en stor interesse for projektet igennem trafik og besøgende. Tjek derfor deres indhold og bidrag til historieundervisningen ud ved at klikke videre til deres Facebook side og hjemmeside via linkene i højre side.

Menneskerne bag platformen

Benjamin er hovedforfatter på HurtigHistorie og er uddannet i Historie og Journalistisk formidling fra Aarhus Universitet. Benjamin har i en årrække arbejdet som freelance skribent på bl.a. Illustreret Videnskab Historie og som gæsteforelæser om historiske emner på gymnasier, universiteter, museer og biblioteker landet over.

Betina står for HurtigHistories administration og er samtidig medforfatter på flere af sidens artikler.

 

Følg dem på deres facebookside

 

Find mere information på deres hjemmeside her