Kronik: At se sig selv i historiens lys er et menneskeligt grundvilkår

HistorieLabs leder Peter Yding Brunbech har sammen med HistorieLabs bestyrelsesformand Per B. Christensen begået en kronik om historiefaget og dannelsesdebatten. Kronikken er bragt i Kristeligt Dagblad den 11. juni 2018.

Foto: Per B. Christensen (t.v.) er bestyrelsesformand for HistorieLab og bl.a. tidligere Børne- og kulturdirektør i Næstved Kommune. Peter Yding Brunbech (t.h.), historiker og ph.d., er leder af HistorieLab.

Historie er ikke kun læren om, hvad der skete i fortiden, men handler også om forståelsen af, hvordan eleverne selv er skabt af historien og fortsat skaber den, når de bruger historien til at danne deres identitet.

Sådan skriver Peter Yding Brunbech og Per B. Christensen i deres kronik den 11. juni 2018. Kronikken diskuterer historiefagets dannelsespotentiale, hvor de understreger at historie ikke kun handler om boglig viden om gamle dage, men også om en levende forståelse for, hvad det vil sige at være menneske i et samfund, der både har ændret sig og også vil gøre det fremover.

Du kan læse kronikken “At se sig selv i historiens lys er et menneskeligt grundvilkår” her (for abonnenter)