Krop, forundring og æstetiske eksperimenter

Mandag den 30. oktober afholdt projektet Dannelsesbroen – Kulturarv i børnehøjde en gratis temaeftermiddag. Der blev sat fokus på betydningen af at arbejde med kropslige og æstetiske erfaringer hos børn gennem oplæg, drøftelser og en kreativ workshop.

“Enhver, der har en svaghed, har også en styrke.”

Sådan lød nogle af de første ord fra forfatter og hjerneforsker Kjeld Fredens, der mandag den 30. oktober gæstede den årlige temaeftermiddag i projektet Dannelsesbroen – Kulturarv i børnehøjde. Ud over oplæg bød dagen på at prøve kræfter med selv at lave tegnefilm på gammeldags manér sammen med En hemmelig klub.

Kjeld Fredens lagde ud med et komplementært fokus og med vægt på at huske pauserne, for hvad er spænding ud afspænding, og hvad sker der i vores hjerne i pauserne? Vores hjerne, krop og omgivelser er dybt integreret i hinanden og en dynamisk helhed, når det kommer til læring og sansning og vi skal sørge for balance mellem at være aktivt skabende og passivt modtagende – her med reference til at børn skal være aktive deltagere i deres egen virkelighed.

Medarbejdere i Vejle Kommune i form af pædagoger, lærere og konsulenter samt studerende og undervisere ved UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole deltog i temaeftermiddagen.

 

Dannelsesbroen – Kulturarv i børnehøjde, temaeftermiddag om børns krop og bevægelse – Oplæg ved Kjeld Fredens

Baggrund for temaeftermiddagen

 I foråret udkom publikationen Bondebørneliv i gamle dage, et inspirationshæfte med til lege og aktiviteter til børn i alderen 3-9 år. Hæftet har afsæt i aktiviteter hos institutionerne i Give. Derudover har året også budt på et større arrangement på Palisaden i Jelling, hvor Mysteriet om den store guldskat – Verdensarvingernes togt fandt sted. Arrangementet foregik som led i et samarbejde mellem institutionerne i Jelling.

Temaeftermiddagen er del af projektet Dannelsesbroen – kulturarv i børnehøjde, der er et initiativ støttet af Vejle Kommune, hvor skoler, dagtilbud og kulturinstitutioner samarbejder.

Dannelsesbroen – Kulturarv i børnehøjde, temaeftermiddag om børns krop og bevægelse – Workshop ved En hemmelig klub