Ny app på vej: Kulturformidling on-location

Måske står du på indre Nørrebro, måske er du på familievandring i Rold Skov eller måske er du historielærer og vil lave et O-løb til eleverne med kulturhistorisk formidling i nærområdet?

Med vores nye app i støbeskeen kan du få de historiske begivenheder formidlet lige der, hvor du står og går. Lav din egen rute, del den med andre eller prøv andres rute og bliv klogere.

HistorieLab er i gang med et udviklingsprojekt, der munder ud i en app, som med gps guider dig rundt på ture med kulturelt eller historisk indhold, som er brugergenereret. Brugerne bliver både formidlere og medproducenter af historie/kultur. Det kan være såvel elev som lærer, der laver en opgave-rute til andre elever, men app´en kan principielt bruges af alle til forskellige formål.

App´en giver mulighed for at finde gemte og glemte historier i vores nærområder. Historier fortalt on-location giver en autentisk følelse, hvilket er en væsentlig katalysator for læring. Desuden giver brug af app´en mulighed for at kombinere boglig læring med frisk luft og bevægelse.

App´en udvikles i samarbejde med firmaet ActVisual og bliver færdig i løbet af 2016.