Nyt gratis quizspil om Danmark, dengang og dig

Som en del af projektet '100 danmarkshistorier', udkommer app'en Dyst! Et quizspil der gør historien til en lærerig legeplads, med spørgsmål om kongelige, popkultur, krig, din egen ungdom og meget mere.

Den 14. september udkom app’spillet Dyst! til Android- og iOS-telefoner og tablets. I spillet kan du dyste online på kløgt og strategi med venner, familie og andre danskere. Bag det hele står historikere og spiludviklere i MegaNørd – Anstalten for Videbegær og Legesyge.

Spillet bliver udgivet i samarbejde med Aarhus Universitetsforlag og er støttet af A.P. Møller Fonden. Spillet er således ganske gratis.

Download Dyst! til din mobil eller tablet via App Store eller Google Play

100 danmarkshistorier

Dyst! udkommer sammen med en af danmarkshistoriens største bogserier ‘100 danmarkshistorier’. 100 bøger på 100 billedrige sider udgivet af Aarhus Universitetsforlag.

Med udgangspunkt i publiceringen af de ”100 danmarkshistorier”, udgiver HistorieLab løbende 12 digitale temapakker i Kildebanken, som er målrettet undervisningsbrug i grundskolen. Indholdet i hver temapakke tager udgangspunkt i et antal af bogtitlerne fra ”100 danmarkshistorier”, men er tilrettelagt tematisk, og udarbejdet så de kan anvendes som læremidler, der understøtter Fælles Mål for faget historie.

Se den første temapakke om Slaveriet og Dansk Vestindien her Læs mere om HistorieLabs rolle i projektet her