Skal du med, når vi sætter “Onlineliv på kanten”?

Vil du lære at forebygge ekstremisme online? Og at arbejde med at udvikle metoder til de udfordringer man møder, når man arbejder i børn- og ungekontakten? Onlineliv på kanten har sat nye datoer i kalenderen for dette års kursusforløb Omtanke Online.

Kursus i Onlineliv på kanten

Siden 2019 har HistorieLab deltaget i et større forskningsprojekt i samarbejde med Professionshøjskolen Absalon, Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme samt Red Barnet omhandlende Børn og unges onlineliv på kanten.

Projektet har til formål at kortlægge, hvad der er på spil i børn og unges digitale liv samt udvikle tilgange og metoder til at forebygge online-ekstremisme og online bekymringstendenser.

Målet har også været at udvikle et kursus kaldet Omtanke Online om forebyggelse af ekstremisme online. Kurset giver indsigt i, hvad der er på spil i børn og unges digitale liv, for eksempel at de kan komme i berøring med fænomener som fake news, propaganda og politisk grooming. På kurset kan man lære om en række tilgange og metoder til at forebygge ekstremisme online, så man får mulighed for at udvikle metoder, der passer til ens arbejde, og de udfordringer man møder. Kurset forløber over fem dage.

Praktisk information om kurset Omtanke Online

Næste kursusforløb “Omtanke Online” foregår i Vejle på følgende tirsdage: den 10/8, 17/8, 24/8, 31/8, 7/9 2021.

Der løber også et kursus i Roskilde med start den 8/11 2021.

Målgruppen er kommunale medarbejdere med børn- og ungekontakt: Fx SSP-medarbejdere, klubmedarbejdere, lærere, pædagoger mv.

Kurset er gratis og der er fortsat ledige pladser i august.

Tilmeld dig her

Læs mere om projektet her