På sporet af Reformationen

Hvad har Reformationen betydet for Danmark – og hvilke spor har Reformationen sat i os og i vores samfund? Disse spørgsmål rejses i 'På sporet af Reformationen', som består af 5 korte film om Reformationens virkningshistorie til brug i undervisningen i udskolingen.

Filmene er produceret med henblik på både at kunne anvendes enkeltvis og i længerevarende forløb – herunder også tværfaglige forløb med inddragelse af samfundsfag og kristendomskundskab. I tilknytning til filmene er der udarbejdet et undervisningsforløb med opgave- og aktivitetsforslag samt lærervejledning.

Gå til undervisningsforløbet “På sporet af Reformationen” her

I hver film møder vi Rikke, der er på sporet af Luther og Reformationen i Danmark. Rikke opsøger steder og personer, der kan give hende indblik i, hvordan Luther og Reformationen har påvirket udviklingen af vores samfund, og hvilken status og rolle Luther og Reformationen har i dag.

Filmene er udviklet og produceret af HistorieLab i samarbejde med Alphafilm & Kommunikation. Projektet er realiseret med støtte fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling samt Folketingets Pulje til markering af 500-året for Reformationen.

Find flere undervisningsmaterialer om Reformationen på vores temaside