Kilde 3: Atomenergi er dødsensfarlig

I begyndelsen af 1970’erne så de fleste forskere positivt på atomkraft. Men der var også kritikkere. En af de toneangivende var den amerikanske professor Dean Abrahamson. Selv om energikrisen i 1973 havde fået priserne på olie til at stige kraftigt, var han imod atomkraft.

I et interview sagde han:

”Risikoen er simpelthen for stor ved atomenergi. […] Muligheden for ulykker er for stor. Og sker en virkelig ulykke i en atomreaktor, vil det koste hundredtusinder af mennesker livet. Vi allerede nu adskillige eksempler på ulykker med atomkraft. På at radioaktivt støv er sluppet ud.

Abrahamson påpeger problemet med det radioaktive affald. […] Det er blevet foreslået at sende affaldet med raketter ud i verdensrummet. Men hvad nu, hvis der sker en raketulykke, som vi allerede har eksempler på? […]

Men endnu alvorligere er problemet: Atomenergi kontra internationale terroristbander. Vi har eksempler på, at en flypirat i England har forsøgt at få fly til at styrte ned mod atomreaktorer. Vi ved altså, at internationale terroristbander er opmærksomme på denne mulighed. Også af denne grund er der enorm risiko ved atomkraften.”

 

(Kilde: Aktuelt, 17. december 1973)