Farlig mand i Vejle

Under overskriften ”Politiets dilemma med tuberkuløs smittespreder” kunne man i 1959 læse følgende i Vejle Amts Folkeblad.

”Politiet i Vejle er kommet i en vanskelig situation. Man […] har endnu ikke fundet udveje for at befri egnens beboere for en person, der på mere end én måde er ubehagelig at have gående løs. Han er både provokerende og påtrængende og tillige selv hævder, han er en tuberkuløs smittespreder!

Det drejer sig om en subsistensløs spritter, som har fået en særlig forkærlighed for Vejle og egnen heromkring. Han lader fuldkommen hånt om god opførsel og er gentagne gange trængt ind i private hjem, hvor det er umuligt at slippe af med den ubehagelige person igen. Man har måttet runge til politiet for at få ham afhentet.

Det er sket ikke mindre end tre gange, men manden er komplet ligeglad. Han fortsætter, hvor han slap, så snart han slippes ud fra politigården igen.

Man ved, at han er tuberkuløs. Han hævder selv, at han er smittefarlig. Derfor kan han ikke arresteres, da man ikke kan risikere, at han smitter alle i arresten.”

(Kilde: Vejle Amts Folkeblad, 18. marts 1959)