Mindesmærke for Slaget ved Lund

Kilden er et billede af et mindesmærke for Slaget ved Lund under Skånske Krig.

Et af de mest berømte slag under den Skånske krig er Slaget ved Lund, som fandt sted i december 1676. Slaget er det mest blodige slag, der blev udkæmpet mellem Danmark og Sverige i alle krigene mellem de to lande.

En stor del af den svenske krig foregik i den tidligere danske landsdel Skåne, som var blevet svensk efter Karl Gustav Krigene. Den 4. december mødtes den svenske og danske hær i et mere end 8 timer langt krigsslag. Begge hære var stærke, men danskerne var ved at vinde slaget. Den svenske konge, Karl Gustav satte et modigt angreb ind med den danske hær, og vandt derved krigen. Krigen fortsatte frem til 1679, og inden af de to lande kom ud af krigen som en klar vinder.

200 år efter slaget ved Lund blev der rejst et mindesmærke for slaget i Lund i Skåne, Sverige. Mindesmærket blev rejst til minde om slaget og de, som døde.

Klik her for at kopiere kildens link oppe i hjemmesidens adressefelt

Kildebilledet nedenfor er et fotografi af monumentet. På monumentet står der: ”Her kæmpede og blødte folk af den samme stamme. Forsonede efterkommere rejste dette mindesmærke”

Kildebillede

Kildebilledet er et fotografi af mindesmærket for Slaget ved Lund i Skåne, Sverige. Billedet er lånt fra Wikimedia Commons, licensholder: Jorchr.