“Nu skal svensken ha dada”

Når Danmark møder Sverige i sport, bruges ord som arvefjendeopgør og hævn ofte.

Når Danmark og Sverige møder hinanden i sportskampe, er det som om, at der er andet end kun kampens resultat på spil.

Kildetekst 1 er et uddrag af artiklen ”Arvefjenderne: Fem grunde til at vi SKAL tæve Sverige” som er bragt på tv2.dk. Artiklen er fra maj 2014.

Kildetekst 2 nedenfor er et bearbejdet uddrag af en artikel fra avisen Ekstra Bladets hjemmeside. Artiklen blev bragt i forbindelse med EM i Herrehåndhold 2018, hvor Danmark mødte Sverige i Semifinalen.

Kildetekst 1

”Det er altid fedt, når det danske landshold vinder en fodboldkamp, men der er nogle modstandere, som bare er lidt sjovere at slå end andre.

Sverige er en af dem, vi helst vil tæve på grønsværen, og vi giver her et bud på hvorfor vi så gerne vil slå vores blå/gule naboer.”

– Hele det her med arvefjender har noget med fortiden at gøre. Men det handler også om, hvem der har det bedste hold i Norden, siger TV 2’s fodboldkommentator Flemming Toft. …”

Kildetekst 2

”… Hisse husse hejsasa. Nu skal svensken ha dada!
Det bliver brødrene fra hinsidan, Danmark møder i semifinalen på fredag i Zagreb. Dermed slipper Mikkel Hansen & Co. for Frankrigs verdensmestre – i hvert fald indtil finalen…
…..
Danmark er i teorien klar favorit mod broderfolket i en kamp, der ifølge Ekstra Bladets oplysninger bliver den sene semifinale med kampstart 20.30 fredag.”

 

Kildetekst 1 er et uddrag af artiklen ”Arvefjenderne: Fem grunde til at vi SKAL tæve Sverige” som er bragt på www.tv2.dk. Artiklen er fra maj 2014. Artiklen er set 10. april. 2018. Du kan læse hele artiklen her.

Kildetekst 2 og billede er et bearbejdet uddrag af artiklen “Sverige venter I semi- nu skal vi have hævn”, fra Ekstra Bladet. Artikel set den 29.01.2018, kl 09.03. Du kan læse hele artiklen her.