Google Sites

Med Google Sites kan eleverne nemt oprette en hjemmeside om forskellige historiske emner. Her får du en guide til Google Sites og inspiration til at anvende Google Sites i historieundervisningen med eksempler fra HistorieLabs Google Site-skabelon “Berlinhistorie”.

Med et Google Site kan elever (og lærere) oprette deres egen hjemmeside og samle informationer og kilder om historiske emner og temaer. Til at illustrere mulighederne har HistorieLab oprettet Google Sitet “Berlinhistorie“, som kan bruges som inspiration til elevernes egne hjemmesiderGoogle Sites er gratis at anvende og kræver kun en privat Gmail-konto eller adgang til Google Apps for education.

Gå til Google Sitet “Berlinhistorie”

Guide: sådan opretter du et “Google Site”

Opbygning og funktioner

Foto: udklip fra HistorieLabs Google Site "Berlinhistorie", der kan bruges som inspiration og skabelon for elevers egne sider

“Berlinhistorie” indeholder forslag til konkrete opgaver til eleverne. Sitet indeholder en startside, der forklarer hvordan siden bruges. Derudover er der listet en række historiske perioder, som eleverne i fællesskab kan arbejde videre med og selv tilføje indhold til. Google Sitet indeholder desuden forslag til tværgående emner, oplysninger om studietur (hvis dette er aktuelt) og giver eksempler på, hvordan IT-værktøjer som YouTube, Tiki-Toki, Padlet og Google Maps kan bruges til at skabe indhold på sitet.

Læs mere om IT-værktøjer på Skoletube og hvordan de bruges på et Google Site her.