Op på cyklen med HistorieLab til Tour de France 2022

Når Vejle bliver tour-by for Tour de France vil HistorieLab stå klar med forfriskninger i form af friske undervisningsmaterialer og indhold.

Tour de France

I samarbejde med Vejle Kommune er Historielab involveret i en række indsatser i forbindelse med det kommende Tour de France.

Vejle er i 2022 er vært for Tour de France Grand Départs 3 – og det bliver en folkefest, når løbet passerer Vejle!

HistorieLab og UCL vil udnytte den stemning af fest og engagement i en række undervisningsaktiviteter med fokus på cykling og Vejle by. Vi håber, at så mange som muligt får lyst til at dykke ned i og anvende materialerne.

  • Rapport: Fortællinger om Vejle som Tour-by. I rapporten giver HistorieLab v. UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole bud på fire fortællinger om Vejle som Tour de France-by. Vi beskriver også de kompetencer og konkrete Tour-initiativer, der findes på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole og som Vejle kommune eller andre vil kunne trække på i indsatser eller initiativer, der skal brande Vejles Tour-deltagelse.
  • ’På og af cyklen, Vejle’. Konceptet er et bud på en 100 dage før tourstart-aktivitet, som udvikles i dialog med Vejle Kommune og en række projektskoler. Det er et koncept for, hvordan børn og unge i kommunen kan inddrage Tour de France og cykling gennem en række aktiviteter, der tænkes ind i en faglig sammenhæng og som kan bruges i undervisningen fra 3.-9. klassetrin. Konceptet rulles ud i samarbejde med skoler, men ideerne kan anvendes af alle, herunder familier, der har lyst til at køre en del af den rute, som Tour de France følger gennem Vejle og omegn. Tour de France-ruten og Vejle-egnens unikke landskab og kulturhistorie bliver den prisme, hvorigennem cykeloplevelserne tager form.
  • Kildebaseret undervisningsmateriale til HistorieLabs kildebank med fokus på Cyklen – samfund og sport. Materialet færdiggøres i løbet af efteråret 2021, hvorefter det ligger frit tilgængeligt på HistorieLabs hjemmeside
  • Udarbejdelse af skolemateriale til gennemførelse af event for 4. klasser i VK i samarbejde med serviceøkonomstuderende i Vejle: ”Den gule rute”. Den gule rute er et event, som henvender sig til elever i 4. klasse. Målet med dette event er at give eleverne i Vejle en viden omkring Tour de France på en aktiv og kreativ måde med fagene dansk, idræt og billedkunst.

HistorieLab indgår desuden med ekspertbistand for TdF Sekretariatet og sikrer involvering af undervisere og studerende fra alle relevante uddannelser.