UD af klassen – IND på museet. Tilmeld dig Skole- og kulturkonferencen i Århus

Der er mange gode grunde til at tage klassen under armen og opleve museets oplevelsesrige og inspirerende læringsrum! HistorieLab sætter fokus på de gode grunde og på udfordringerne, med en to-dags intens konference i Århus den 2. og 3. oktober 2017.

Internationale oplægsholdere og jazz i Den Gamle By

Tag med til Skole- og kulturkonferencen og hør relevante oplæg, tag del i spændende workshops, få konkrete værktøjer med hjem, skab netværk og kom til aftenarrangement med middag og jazz i Den Gamle By. Oplev bl.a. Etienne Wenger-Trayner, Lars Geer Hammershøj, Tine Fristrup, Henrik Zipsane, René Kristensen og som moderator Jacob Fuglsang, Politiken.

Tilmeld dig konferencen her

Konferencen lægger ud med en åben diskussion mellem indbudte aktører og deltagerne om muligheder og udfordringer ved at inddrage museer som rum for læring, dannelse og oplevelse. Mandagens øvrige program består af Lektor Lars Geer Hammershøj, som taler om museet som dannelsesinstitution, og Henrik Zipsane fra NCK i Sverige, som åbner en drøftelse af fremtidens læreres brug af eksterne læringsmiljøer. Om aftenen er der middag, jazz og oplevelser i Den Gamle By.

Tirsdagsprogrammet indledes med Lektor René Kristensen fra University College Lillebælt, som vil lægge op til en vitaliseringsmodel over understøttende undervisning i forhold til åbne læringsmiljøer. Herefter vil Marie Bonde Olesen og Steen Chr. Steensen fra HistorieLab diskutere begrebet ‘lærende partnerskaber’ i samarbejdet mellem skole og museum i den åbne skole. Konferencen slutter af med en keynotespeech af den internationalt anerkendte læringsteoretiker Etienne Wenger-Trayner, der vil perspektivere konferencens temaer til begreber som praksisfællesskaber og situeret læring.

Læs mere om konferencen her.

Få konkrete værktøjer med hjem

Til hvert af disse oplæg følger workshops med det vigtige mål at give deltagerne konkrete ideer, værktøjer og erfaringer, som de kan bruge direkte hjemme på skolerne, museerne, kommunerne osv.

Praktiske oplysninger – bemærk ny tilmeldingsfrist

Dato: 2.-3. oktober 2017
Sted: Comwell, Århus
Pris: For hele konferencen (to dage inkl. forplejning, middag og jazz i Den Gamle By) mellem 550 og 950 kr. alt efter hvilken deltagelsesform der vælges – det er muligt at vælge deltagelse kun én dag.
Overnatning: for egen regning – værelser på Comwell er forudbestilt og vil kunne reserveres ved tilmelding.

Ny tilmeldingsfrist: 15. september 2017

Tilmeld dig konferencen her