Socialstyrelsen, VIA University College, Svendborg Museum står bag projektet “Socialhistorisk projekt – Undervisningsmateriale om livet i forsorgen 1945-1980” som har til formål at formidle viden om svage og udsatte grupper.
Som en del af projektet er der lavet undervisningsmaterialer til grundskolerne, samt undervisningmaterialer til socialrådgiver-, pædagog-, og læreruddannelser. Materialerne kan bruges til at øge forståelsen af og kendskabet til, hvordan det var at være anbragt inden for social forsorgen i perioden 1945-1980.
Derudover er der lavet en forskningsrapport indeholdende historiske beretninger fra perioden, baseret på øjenvidneberetninger indsamlet af Forsorgsmuseet, Svendborg Museum.
Undervisningsmateriale 4.-5. klasseUndervisningsmateriale 8.-9. klasse
Læs om projektet på forsorgsliv.dk
Kære Museum/ Nana Bertelsen,
jeg ville gerne downloade den forskningsrapport, der nævnes på siden; men finder ikke nogen knap til download. Vil I evt. sende mig link til at gøre det, så tusind tak.
Jeg er blind og specialestuderende på psykologisk institut i Kbh, og skriver netop om anbragte børns vilkår historisk og aktuelt, med særlig interesse for de forskellige anbringelsessteders problematikker. Kan der hypotetisk eksistere en helt ny og bedre fungerende måde?
Det kunne jeg gerne tænke mig at tale med jer om også, fordi I uden tvivl har gjort jer mange tanker.
Bedste hilsen
Ask tlf 27 21 16 15 eller 27 82 00 27