Vinderne af Otur-konkurrencen blev fejret på festivalen Historiske Dage

HistorieLab kårede på weekendens messe Historiske Dage de tre vindere af Otur-konkurrencen ”Bedste tur på vores sted”. Klasserne havde taget hele turen til Øksnehallen, København, hvor de til messens awardshow modtog et diplom og 3000 kr. til klassekassen for deres flotte bidrag til konkurrencen.

I forbindelse med lanceringen af HistorieLabs nye app ‘Otur’, afholdt HistorieLab i januar-februar konkurrencen “Bedste tur på vores sted”. Her inviterede vi grundskolernes 3.-9. klasse til at skabe de bedste ruter i grupperne: 3.-4. kl., 5.-6. kl. og 7.-9. kl. Vinderne af de tre kategorier blev inviteret med til Historiske Dage, hvor de blev præmieret med diplom og 3000 kr. til klassekassen.

Vinderne af de tre kategorier samt begrundelse kan læses herunder:

3. kl. på Skjern Kristne Friskole har vundet i kategorien 3. – 4. klasse for opgaveruten ”Skjern Å og historiske hotspots”

HistorieLab tildeler præmien for det grundige og lærerige arbejde, klassen har lavet i forhold til kildearbejde og research af Skjerns historiske områder. Eleverne har derigennem fået et indblik i nærområdets historie og fået styrket deres historiske bevidsthed. Med Otur-ruten ”Skjern Å og historiske hotspots” guides man rundt til fem historisk interessante steder og får del i den viden, som eleverne har valgt at fremhæve.

6. D på Skelgårdsskolen har vundet i kategorien 5. – 6. klasse for opgaveruten ”Amager halshug”

HistorieLab tildeler præmien for klassens grundige arbejde i forhold til at undersøge Amager Fælled/Kalvebod Fælleds historie og lave en Otur-rute, som i høj grad bidrager til historieformidling af området. Eleverne har arbejdet med seriøse historiske emner og taget gode billeder af stederne. Titlen ”Amager halshug” er velvalgt, fordi udtrykket er velkendt af mange, vækker nysgerrighed og gør historie vedkommende.

Jonas Røn, Mads Pedersen, Mikkel Rosenby, Signe Spanggaard, Sofie Viberg og Victoria Greve fra 7.B. på Lemtorpskolen har vundet i kategorien 7. – 9. klasse for opgaveruten ”Historiske bygninger i Lemvig”

HistorieLab tildeler præmien for en yderst informativ Otur-rute, der vidner om, at eleverne har været grundige omkring deres research. De har begrundet deres valg af steder og formidler god historisk baggrundsviden via et infopunkt til hvert enkelt sted på ruten. Desuden har de lavet gode spørgsmål til hver post og selv taget billeder dertil.

 

Læs mere om Otur-appen her

Download Otur på App Store eller Google Play.