HistorieLabs Otur app er nomineret til Fornyelsespris

Under overskriften "Hvor kommer den nytænkende historieformidling fra", er HistorieLabs Otur app blevet indstillet til Historiske Dages Fornyelsespris sammen med i alt 4 andre nytænkende formidlingsinitiativer.

Ifølge pressemeddelelse fra Historieske Dage, præmieres nye, overraskende og anderledes måder at formidle historien på, så den bliver tilgængelig for flere mennesker.

Læs Historiske Dages pressemeddelelse her

Der er et tiltagende stort fokus på historieformidling i Danmark, og det afspejles også i antallet af indstillinger til prisen, der i år har været rekordhøjt. Historiske Dage har valgt at nominere fem projekter:

”De fem nominerede lever fuldt ud op til kriterierne for at vinde Historiske Dages Fornyelsespris – det er helt nye tiltag, som man ikke har set før, mange mennesker har allerede haft glæde af dem, og så er idéerne på én gang unikke, men samtidig nogle, andre historieformidlere kan lade sig inspirere af,” siger festivalleder for Historiske Dage Henrik Thorvald Rasmussen.

Læs alt om Otur app og download den her

 

Her er begrundelsen for nominering af Otur app’en:

Lokalhistorisk app, som gør det sjovt, vedkommende og underholdende at udforske lokalområdet og dets historie – og udfordre andre på deres viden.

Indhold og opgaveruter er brugergenererede, og app’en er offentligt tilgængelig og gratis, så den kan anvendes af alle i både undervisning, formidling og fritid.

Otur er udviklet i samarbejde med firmaet ActVisual, og der var pr. 1. februar 2018 oprettet over 150 ruter fordelt i det meste af landet.