Bogudgivelse: 1864 – Hvad lærte eleverne?

Bogen "1864 – Hvad lærte eleverne?" tager fat i historiebrugen i skiftende tiders skolebøger og stiller skarpt på, hvorfor vi ændrer læremidlernes fortællinger, når tiderne skifter. Bogen kan være et afsæt for at reflektere over historiebrug, og hvilke opgaver historiefaget i grundskolen bør have nu og i fremtiden. Bogen er skrevet af Jens Aage Poulsen, lektor emeritus, og udgivet ved Syddansk Universitetsforlag.

I slutningen af september 2023 udkom bogen 1864 – Hvad lærte eleverne? Om nederlaget og historiebrug i skiftende tiders skolebøger af Jens Aage Poulsen, lektor emeritus, HistorieLab, UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

 

Bogen tager fat i historiebrugen i skiftende tiders skolebøger og stiller skarpt på, hvorfor vi ændrer læremidlernes fortællinger, når tiderne skifter. Til sidst står spørgsmålet: Hvad skal eleverne lære af krigen i dag? Og hvorfor netop dén fortælling? Jens Aage Poulsen uddyber:

Indhold og form i læremidler til et fag som historie har altid været påvirket af aktuelle faglige, pædagogiske og didaktiske tendenser – men også af en række ydre politiske og samfundsmæssige faktorer. Det betyder, at læremidlers fortolkninger af fortiden altid forandres og er til permanet forhandling. Som lærer og lærerstuderende må man forholde sig kritisk og konstruktivt til de anvendte læremidler. Med 1864-krigen som case kan bogen styrke læserens indsigt og bevidsthed om denne problematik. Bogen kan således være et afsæt for at reflektere over historiebrug, og hvilke opgaver historiefaget i grundskolen bør have nu og i fremtiden.

– Jens Aage Poulsen, lektor emeritus

 

Køb bogen her

Fakta om bogen

Forfatter: Jens Aage Poulsen
Titel: 1864 – Hvad lærte eleverne?
Undertitel: Om nederlaget og historiebrug i skiftende tiders skolebøger
Udgivelsesår: 2023
ISBN: 978-87-408-3500-7
Serie: University of Southern Denmark Studies in History and Social Sciences vol. 641

Sprog: DanskForlag: Bogen er udkommet ved Syddansk Universitetsforlag.

Læs mere om bogen og køb den her