Deltag i nyt online kursus om fælles dansk-tysk kultur og historie

Nu får du en oplagt mulighed for at forbedre dit tysk samt blive klog på et spændende naboskab, der har lange historiske og kulturelle rødder.

Den 19.6 starter det første af i alt fire gratis online kurser (såkaldte MOOCs) om den fælles dansk-tyske kultur, kunst og historie, som du nu har mulighed for at følge. Kurserne er produceret i regi af Nordmus-samarbejdet, der har som mål at etablere et dansk-tysk museumsnetværk samt bidrage til at åbne den syddanske og nordtyske regions rige kultur op for indbyggere og turister.

Det første kursus omhandler emnet Dansk-tyske kulturlandskaber. Her får du mulighed for at få et enestående indblik i regionens fælles kultur, historie og arkitektur, samt at arbejde videre med emnet i form af interaktive opgaver, og komme i dialog med andre kursusdeltagere. Dele af kurset kan med fordel anvendes i tysk- og historieundervisningen i skolens ældste klasser og gymnasiet.

Kurset gennemføres både på tysk og dansk og kræver ingen forudgående kendskab til emnet.

Læs mere og tilmeld dig kurset her
Kommentarer
 1. 27. juni 2017 skrev Pernille Røn:

  Hvilke krav er der i forhold til deltagelse i kurset? Skal man have en uddannelse i historie og skal man være ansat indenfor museumsvæsnet?

  • 29. juni 2017 skrev Online kursus om dansk-tysk kulturhistorie:

   Kære Pernille,
   nej, kurset kræver ingen forkundskaber eller viden, ud over en almen interesse for emnet og lyst til at lære mere om den fælles dansk/tyske historie. Kurset er således åbent for alle.
   Jeg håber, at du har lyst til at deltage.
   mvh Rikke

 2. 13. december 2017 skrev Egon Hansen:

  Da det sønderjyske/sydslesvigske spørgsmål altid har intereseret mig vil jeg gerne høre mere om deres onlinbekursus og om hvordan jeg tilmelder mig.
  mvh Egon Hansen