Grønlandsrolle i dansk identitet

Kom og mød journalist Martin Breum til HistorieLabs formidlingskonference 2020 den 24. april i Jelling.

Martin Breum på Grønlands rolle i dansk identitet

Sønderjyllands danskhed er for langt de fleste noget selvfølgeligt, og den hører med til danskernes nationale karakter, herom er ingen i tvivl. Men hvad med Grønland? Hører den store ø langt mod nord med til vores nationale identitet; til selve folkesjælen?

Grønland udgør 98 procent af det danske kongeriges territorium, men udgør det Grønland også et stykke af os selv? Spørgsmålet blev for alvor aktuelt, da Donald Trump i 2019 bekræftede, at USA overvejede at købe Grønland, og flere grønlandske politikere straks viste interesse.

Journalist Martin Breum, tidl. vært på Deadline på DR2, hører til Danmarks førende iagttagere af udviklingen i Arktis og stod i 2016 sammen med dokumentarist Jakob Gottschau bag DR’s dokumentarserie ’Rigsfællesskabets Historie’. Han lægger op til debat om Grønlands betydning for Danmark og danskerne.

Martin Breum

Martin Breum er en af landets førende iagttagere af udviklingen i Arktis og i rigsfællesskabet mellem Danmark, Grønland og Færøerne. Han har skrevet flere bøger om Arktis; herunder Når isen forsvinder (2013)og Balladen om Grønland. To nye bøger mere udkommer i 2018: Hvis Grønland river sig løs (april) og Cold Rush, der udkommer i Storbritannien og Canada. I 2016 producerede han sammen med Jakob Gottschau tv-dokumentarserien ”Rigsfællesskabets Historie” til DR, KNR og KVF.
Læs mere om Martin Breum her.

Praktisk info om formidlingskonferencen:

Dato: 24. april 2020

Tidspunkt: klokken 9.30 – 15.30

Hvor: Stationsvej 14, 7300 Jelling

Pris: Gratis (tilmelding forpligter og der opkræves gebyr på 500 kr. ved manglende fremmøde)

Tilmelding: Senest mandag d. 13. april 2020

Klik her for tilmelding

 

Find Facebook begivenheden her