Temaside samler læremidler om 2. Verdenskrig og Danmarks besættelse

Skal du lave undervisning om 2. Verdenskrig og Danmarks besættelse? Så har vi samlet en række læremidler og undervisningsforløb i en temaside. Her finder du undervisningsforløb, faglige artikler og udgivelser, der alle omhandler den historiske periode.

På HistorieLabs temaside har vi samlet alle vores læremidler og relevante materialer om 2. Verdenskrig og Danmarks besættelse. Du kan blandt andet finde:

  • Undervisningsforløb, der lægger op til at eleverne arbejder med kilder og historiske problemstillinger, samtidig med at de opnår et historisk overblik og en sammenhængsforståelse for perioden.
  • Udgivelsen 9. April Live, der gennem mere end 60 historiske nedslag, giver et grundigt indblik i tiden forud for den danske besættelse.
  • Dilemmaspil, hvor eleverne skal forholde sig til en række historiske scenarier, som danskerne oplevede under besættelsen.
  • Faglige artikler fra det historiedidaktiske tidsskrift RADAR, der undersøger danskernes holdning og viden om den 9. april, og hvordan man som underviser håndterer ømtålelige emner såsom tyske soldaters minerydning i historieundervisningen.
Se temasiden her