Spilportalen har fået nyt udseende

HistorieLabs online spilportal har fået en makeover, så den er endnu lettere at bruge, både for lærere og elever. I spilportalen finder du spil om bl.a. historie og kulturarv, der kan spilles alene eller i grupper.

Spilportalen er fyldt med spil, der har noget med vores historie og kulturarv at gøre, og som kan bruges i historieundervisningen. Ud over at spille eksisterende spil, kan brugerne også selv oprette og ændre spillekort og baner.

Prøv spilportalen.historielab.dk

Målgruppen er hovedsagelig elever i grundskolen, men kan spilles af alle. Formålet med Spilportalen er at give brugerne en legende adgang til viden om historie samt gøre eleverne til skabende og aktive historieformidlere.

Spillene kan spilles alene eller i grupper af op til 4 spillere. De varierer i sværhedsgrad og er gratis at spille. For at kunne oprette spil kræves enten UNI-C login eller oprettelse af en bruger.

Portalen inderholder fire typer spil: Tidslinjespillet, Vendespil, Puttekasser og Historiske Kort.

Kursusdel

Som lærer kan du også oprette et såkaldt kursus til dine elever, hvor I kan arbejde med et bestemt tema eller emne. Dette kræver også, at man skal logge ind. Eleverne indtaster en pinkode og kan derved oprette og ændre indhold i en isoleret kursus-kontekst. Aktiviteten på kurser er adskilt fra al anden aktivitet på portalen, så det fx bliver nemt at se hvilke baner, der laves af eleverne.

Læs mere om kurser her

Spilportalen er udviklet i samarbejde med firmaet Serious Games Interactive.