Selvtægt i dag

I dag findes der grupper, der ikke synes, at politiet kan sikre ro og orden. Derfor patruljerer de selv i gaderne.

Det er politiets opgave at sikre ro og orden i gaderne. Det er kun i nødstilfælde, at den almindelige borger må bruge fysisk magt for at forhindre en forbrydelse. Men det er ikke alle, der synes, at politiet skaber nok sikkerhed.

I 2015 opstod der en gruppe i Finland, der kalder sig Soldiers of Odin (Odins soldater). De er altså opkaldt efter Odin, den øverste af vikingernes guder. De siger, at deres mål er at skabe sikkerhed og orden på gaderne, fordi politiet ikke gør det. Siden 2015 er der opstået afdelinger af Soldiers of Odin i mange andre lande. I Danmark var gruppen aktiv i en periode i 2016, men er sidenhen lukket. Til gengæld er der en gruppe, som kalder sig Brotherhood of Asgaard (Asgaards broderskab), der kalder sig et borgerværn.

I kilderne kan du få flere oplysninger om grupperne. Kilde 1 er et billede af fem medlemmer af Soldiers of Odin i Danmark. Kilde 2 er et YouTube klip fra 2016, hvor man følger medlemmer af Soldiers of Odin i Norge på patrulje i gaderne. Kilde 3 er et indslag fra TV Kalundborg fra 2016, hvor den daværende leder af Soldiers of Odin Danmark bliver interviewet. Kilde 4 er Brotherhood of Asgaards beskrivelse af sig selv på Facebook, hentet i 2018.

Kilde 1

Kreditering: Wikimedia Commons

Kilde 2

https://www.youtube.com/watch?v=c5xE1Ut1pVE

Kilde 3

https://tv-kalundborg.dk/xxx-4334

Kilde 4

Brotherhood Of Asgaard har til formål at samle alle nordens frihedskæmpere. Samt at debattere verdens spændte situation. Alle er velkomne.

Vi er et borgerværn.
Vi passer på dem der vil demonstrere.
Vi fremstår som et borgerværn til demonstrationer, og vi forbliver dette.

Dette er vores formål.
Dette er vores eksistens grundlag.

Vores mening er kun, at der er brug for vagter til demonstrationer, samt at vi bør hjælpe vort eget folk, og bevare den danske fred, og orden.

Vi er ikke nazister. specielt jer der kæmper for at bevare vores kultur, lande, og vores familie .. og her menes der også folk af anden hudfarve. Så ingen racisme i gruppen. Og for at skære det ud i pap. racisme her i gruppen er No Go, Så skulle en fanatisk muslim forvilde sig herind. Er angreb mod islam ikke racistisk. God fornøjelse brødre og søstre af Norden.. og kvinder og mænd er lige her 😎

et angreb eller trussel, mod et medlem af gruppen. er en trussel eller angreb mod os alle.

Kilden er hentet fra facebook.com