Prostitution i dag

Førhen straffede man prostituerede. I dag mener man, at prostitution er socialt problem.

Et socialt problem betyder, at det er et problem, som samfundet og dets institutioner har ansvar for at løse. Mange prostituerede har problemer med hjemløshed, misbrug af alkohol og stoffer og lignende. Det offentlige har derfor et ansvar for at hjælpe dem.

I København, Aarhus og Odense, Danmarks tre største byer, findes der institutioner kaldet ”Reden”. Reden er huse, hvor udsatte kvinder kan få hjælp og et sted at være, når de har brug for det. Mange af de udsatte kvinder, der kommer i Redens huse, er også prostituerede. Rederne får penge til at drive husene gennem donationer fra folk i Danmark. Rederne får også penge fra kommunerne.

Teksten nedenfor er et uddrag af Reden i Aarhus´ hjemmeside, hvor en talsmand for Reden fortæller om hvad Reden er.

Klik her for at kopiere denne kildes link oppe i hjemmesidens adressefelt

Kilde 1

”Reden Aarhus er et anonymt være- og rådgivningssted for kvinder. Redens brugere er kvinder, som på forskellig måde er havnet i en svær livssituation. I Reden er der plads til forskellighed og fokus på samvær og omsorg.”

Kilde 2

Kilden er et billede af Reden i Aarhus. Der er ingen adgang for mænd hos Reden. Om natten kan porte og døre låses, så der ikke kan komme andre ind i Reden, end de udsatte kvinder, der har behov for et sted at være.

Klik på billedet for at se en større udgave i en ny fane.

Kilde 1 er et uddrag fra hjemmesiden: https://redenaarhus.dk/

Kilde 2 er billeder af reden Aarhus. Foto: Christina Louise Sørensen