1970´ernes rolle i dag?

Har kampen for ligestilling mellem kønnene haft en indflydelse på samfundet i dag?

Kilden nedenfor er et bearbejdet uddrag af en artikel fra dr.dk. Hele artiklen kan læses her.

Klik her for at kopiere kildens link oppe i hjemmesidens adressefelt

Kilde 1

”I kølvandet på den nye kvindebevægelse opstod idéen om ’den bløde mand’. Den nye manderolle sås typisk hos bestemte udsnit af venstrefløjen.
– I takt med at den seksualpolitiske organisation kom til i 1971 blev det mere normalt, at mænd skulle have lov til at græde. Mænd skulle ikke kun være mænd, men skulle kunne fungere i hjemmet, fortæller Søren Hein, der er historisk konsulent.

I dag er debatten om køn enormt aktuel, og netop denne debat startede tilbage i 70’erne. Man begyndte dengang at diskutere, hvad køn er for en størrelse.”

Kilde 2

Kilden nedenfor er et uddrag af en artikel avisen ”Søndagsavisen”. Artiklen handler om kønsroller i Danmark. Du kan læse hele artiklen her:

”– De traditionelle forestillinger om køn dominerer fortsat i de danske hjem. Det handler om, at vi prøver at leve op til de normer om køn i kulturen, som tilknyttes alt fra farver til følelser til magt. Her ligger en forventning om, at kvinder er omsorgsfulde og kærlige, mens mænd skal være stærke og handlekraftige. …. ”

 

Kilde 1 er et uddrag af artiklen: ”Historiker: 70´ernes familieliv er stadig til debat, bragt hos dr.dk. 02.09.2017. https://www.dr.dk/levnu/boern/historiker-70ernes-familieliv-er-stadig-til-debat-i-2017

Kilde 2 er et uddrag af artiklen: Kønsroller lever i bedste velgående i danske hjem, bragt i Søndagsavisen 14.07.2016. https://www.sondagsavisen.dk/familien/2016-07-14-konsroller-lever-i-bedste-velgaende-i-de-danske-hjem/