Alle kilder i temaet: 2. Slavehandel i Afrika

I dette tema kan du finde oplysninger om, hvordan slavehandelen mellem afrikanske slavehandlere og europæiske købmænd foregik i Afrika, og at afrikanske høvdinge og konger var aktive i handelen. Her er kilder til, hvorfor Danmark byggede forter i Afrika, og hvor de byggede dem henne. Her er også kilder til, hvordan slavehandelen mellem afrikanske slavehandlere og europæiske købmænd foregik.

Afrikas Guldkyst
Kort over den afrikanske vestkyst. Her, på det der blev kaldt Guldkysten, byggede Danmark flere forter, hvor danske handelsmænd kunne handle med lokale stammer og andre nationer.
Dansk fort i Afrika
Maleri fra omkring år 1800. To engelske slaveskibe sejler mod Guinea-bugten i Afrika. I baggrunden ses det danske fort, Christiansborg.
Beskrivelse af det danske fort
Danmark sikrede sig flere besiddelser på den afrikanske Guldkyst, hvor man kunne handle med lokale afrikanske stammer. For at beskytte sine handelsinteresser anlagde man bevæbnede forter langs kysten.

Om slavehandel
John Barbot var ansat af Det Kongelige Franske Afrikanske kompagni. Under sin ansættelse foretog han mindst to rejser til Afrikas Vestkyst. I 1732 fik Barbot udgivet en artikel, hvori han fortalte om slavehandelen i Afrika.
Slavetransport i Afrika
Slavetransport i Afrika. Handelen med afrikanske slaver til europæerne langs kysterne startede ofte langt inde i Afrika. Slavehandelen blev ikke skabt af europæerne, men var en gammel tradition i Vestafrika.
Byttehandel
Stik af slavehandel i Afrika fra omkring 1850. Afrikanske købmænd, kaldet ”slavehalere”, transporterede slaverne ud til kysten, hvor de blev solgt til europæere.
Salg af slaver i Afrika
Tryk af et afrikansk slavemarked fra 1764.
Slavehandel på afrikas kyst
Billede fra ca. 1793. Billedet forestiller slavehandel på Afrikas kyst.
Slavemarked i Afrika
Stik fra ca. 1860. Billedet forestiller slavehandel på Guineas kyst i Afrika i 1700-tallet, hvor afrikanske slaver blev handlet.
Forklaring?
En geografibog fra 1937, der blev brugt i skolerne langt op i 1950’erne giver denne forklaring på, hvorfor det var afrikanere, der blev gjort til slaver i Amerika og på De Caribiske Øer.