Kronologi

Billedquizzer til at træne elevernes kronologiforståelse.

Obs! Det er pt. kun muligt at afspille quizzerne i Firefox’s browser. Vi arbejder på at installere dem på ny, så de kan afspilles på alle platforme igen.

Hvem/hvad kom først i historien  (mellem)

Quiz med fokus på relativ datering af to historiske personer, perioder eller fænomener i forhold til hinanden. Der lægges i høj grad vægt på periode-kendskab, og det vil derfor være et fint redskab fra og med mellemtrinet.

Magtfulde mænd og kvinder  (mellem)

Quiz baseret på relativ datering, hvor det handler om at kunne placere forskellige historiske personer tidsmæssigt i forhold til hinanden. Quizzen forudsætter kendskab til både ældre og nyere historie og vil derfor egne sig bedst på ældre klassetrin.

Begivenheder fra danmarkshistorien  (svær)

Quiz, hvor der arbejdes med absolut datering af væsentlige begivenheder fra danmarkshistorien. Da eleverne skal forbinde personer og begivenheder med konkrete årstal, fordelt på hele danmarkshistorien, vil materialet egne sig bedst i udskolingen.

Begivenheder fra verdenshistorien  (svær)

Quiz, hvor der arbejdes med absolut datering af væsentlige begivenheder fra verdenshistorien fra Tutankhamon til Angrebet på World Trade Center. Da eleverne skal forbinde personer og begivenheder med konkrete årstal, fordelt på hele verdenshistorien, vil materialet egne sig bedst i udskolingen og på ungdomsuddannelserne.