Hyldest til historielærernes nestor

Den årlige konference, Historielærernes dag 2022, blev i år afholdt under titlen "Jubilæum uden jubel" med fokus på historiens skyggesider og Wannsee-konferencens 80 års jubilæum. Men i år var der også gjort plads til at hylde en betydningsfuld profil på konferencen, som trækker sig tilbage ved årets udgang.

I sidste uge mødtes landets historielærere atter fysisk på UCL Campus Jelling og Professionshøjskolen Absalon til årets store konference, Historielærernes dag.

Du kan i videoen herunder se highlights fra konferencen i Jelling.

 

En hyldest til historielærernes nestor

Dagene bød på spændende oplæg og workshops. Men særligt én person skulle i år fejres med et diplom under titlen “Historielærernes nestor” med hans store og betydningsfulde rolle i historiefaget og historiefolkenes øjne.

Jens Aage Poulsen, lektor ved HistorieLab og UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, efterlader sig et stort aftryk i dansk historieformidling, når han ved årets udgang går på pension. Han har et utal af bøger, artikler, undervisningsforløb og -materialer i bagagen, som alle inden for faget har været i berøring med på den ene eller anden måde. Derudover har Jens Aage Poulsen været aktiv i HistorieLab siden videncentrets spæde start i 2011, hvor han har bidraget med forsknings-, udviklings- og formidlingsopgaver særligt med fokus på historiefaget i grundskolen. Han har udviklet læremidler og didaktisk materiale og har undervist i kurser samt er medlem af den nationale faggruppe i historie.

Jens Aage Poulsen, Historielærernes nestor 2022

På konferencedagen i Jelling den 26. oktober 2022 fik Jens Aage Poulsen overrakt et diplom med ordene:

“Tildelt for livslang lærd, livfuld og generøs indsats i fagets og menneskers tjeneste. Til folkets glæde, ungdommens dannelse og fremtidens gavn. Givet i Jelling den 26. oktober det herrens år 2022 af taknemmelige kolleger og studerende fra det ganske land.”

Peter Brunbech, centerleder for HistorieLab, uddyber:

Når vi uddeler et diplom til Jens Aage Poulsen med titlen “Historielærernes nestor”, er det selvfølgelig med et glimt i øjet. Vi kender ham som en beskeden mand, hvorfor en hyldest på konferencedagene har været ment som både en sjov gimmick og en fejring af ham som person. Det kan ikke understreges nok hvilken betydning han har haft rent fagdidaktisk og ikke mindst som kollega og samarbejdspartner.

Tak for to rigtig gode konferencedage til alle der deltog! Og tak, Jens Aage, for at du valgte at blive folkeskolelærer i sin tid og derefter læste videre. Det var det helt rigtige valg!

Læs om Historielærernes dag 2022