Summer School – Cultural Heritage: Issues of National Identity, Cultural Tourism and Education

Årets internationale sommerskole 2021 i Jelling har fokus på kulturarv, national identitet og turisme, og deltagerne på kurset får værktøjer, viden og færdigheder, som kan anvendes på en reflekterende og analyserende måde i fremtidige studier eller professionelt øjemed. 

Kursus i kulturarv, national identitet og turisme

Igen i år afholder HistorieLab i samarbejde med UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole samt Universitetet i Sørøst-Norge en international sommerskole i Jelling.

På kurset lærer deltagerne om og får indsigt i kulturarv, national identitet og turisme med fokus på definitioner, manifestationer og anvendelse. Derudover giver kurset også deltagerne værktøjer, viden og færdigheder, som kan anvendes på en reflekterende og analyserende måde i fremtidige studier eller professionelt øjemed.

Kurset vil behandle kulturarven i forhold til fire hovedområde:

  • generelle og krydsende problematikker vedrørende kulturarv,
  • forholdet mellem kulturarv og identitet/national identitet,
  • forholdet mellem kulturarv og kulturel turisme og
  • forholdet mellem kulturarv og uddannelse og pædagogik.

Gå fra kurset med følgende færdigheder

Deltagerne vil tilegne sig grundlæggende færdigheder i at reflektere over kulturarv som kilde til identitetsskabelse for sig selv og andre, interkulturel konflikt, uretfærdighed og ulighed samt færdigheder i at forbedre interkulturel dialog og forståelse. Derudover vil den deltagende også tilegne sig færdigheder inden for kulturarvskommunikation – herunder både mundtligt, skriftligt og digitalt – i forhold til forskellige målgrupper og grupper af befolkningen (inklusiv børn og unge).

 

Kurset afholdes den 16.-20. august 2021 i Jelling og du kan tilmelde dig årets sommerskole via HistorieLab

Tilmeld dig her

 

Du kan desuden læse mere om årets sommerskole på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskoles hjemmeside

Læs mere om sommerskolen