Hvordan udvælger man som lærer materiale og didaktiske tilgange til det nye kanonpunkt i historie? Det spørgsmål stiller mange historielærere sig lige nu, og der er heldigvis hjælp at hente i tre gratis kurser, som sætter fokus på det ømtålelige emne.
Gratis kurser
Holocaust og andre folkedrab indgår allerede i mange læreres historieundervisning, men får nu en mere fremtrædende plads i de formelle mål for faget. Det kan være et ømtåleligt emne at undervise i, da nogle elever er personligt berørte af krig og konflikter. Og det stiller krav til valg af materialer og didaktiske tilgange i undervisningen.
Undervisning i holocaust og andre folkedrab kan af mange lærere opleves som en udfordring pga. de mange forfærdelige billeder og beretninger. Holocaust og andre folkedrab har stort potentiale til god og relevant undervisning, og de tre gratis kurser giver ny viden og inspiration til, hvordan undervisningen kan gribes an, og hvordan læreren kan udvælge materialer og andre redskaber på et godt og veloplyst grundlag. Samtidig får deltagerne indblik i den internationale forskning i undervisningen i holocaust, som også er interessant og relevant i en dansk kontekst.
Kurserne er for lærere, der underviser i historie, men også kristendomskundskab og samfundsfag i grundskolen og andre interesserede. De tre kurser finder sted i Skive, Haderslev og Vordingborg.
Se program og tilmeld dig direkte herunder:
Praktisk information
Campus Haderslev
Kurset i Haderslev afholdes over to eftermiddage:
- Kursusdag 1: den 18. september 2024 kl. 13.00-16.00
- Kursusdag 2: den 5. november 2024 kl. 13.00-16.00
Tilmeldingsfrist: den 4. september 2024.
Skive College
Kurset i Skive afholdes den 10. september 2024 kl. 09.00-15.00.
Tilmeldingsfrist: den 26. august 2024.
Campus Vordingborg
Kurset i Vordingborg afholdes den 11. december 2024 kl. 09.00-15.00.
Tilmeldingsfrist: den 6. november 2024.
Find flere materialer om emnet
Følg desuden med på aldrigmere.dk, hvor materiale- og ressourcesamling fra det nationale projekt om opkvalificering af undervisere findes. Materialer, kurser og webinarer er udviklet i et samarbejde mellem professionshøjskolerne samt Syddansk, Københavns og Aarhus Universiteter på vegne af Børne og Undervisningsministeriet.