Written by 9:38 Mød os

Heidi Eskelund Knudsen

Her finder du kontaktoplysninger på Heidi Eskelund Knudsen.

Heidi Ekselund Knudsen, lektor og ph.d., HistorieLab og UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole

Heidi Eskelund Knudsen

Faglig leder, lektor og ph.d.
HistorieLab og UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
 
Tlf. 20 45 27 24

Arbejdsområder

Jeg arbejder med forskning og undervisning relateret til historie som undervisningsfag i grundskole- og gymnasium. Til dagligt underviser jeg kommende historielærere i Læreruddannelsen på Fyn samt laver kurser og vejledning i faget for lærerkandidater i gymnasiets pædagogikumuddannelse. Med afsæt i fagdidaktisk teori beskæftiger jeg mig forskningsmæssigt med områder som elevers læreprocesser og meningsskabelse i skolefaget historie; begrebslæring og højere ordenstænkning i styredokumenter; afgangsprøven i kulturfagene; historisk læreplansudvikling og læremiddelanalyse; det antropocæne som historiedidaktisk optik; historiebevidsthed og historisk tænkning; historicitet, narrative biografiske interviews og teknologiforståelse.

Jeg er fokusområdeleder i forskningsgruppen HiSaRe under Center for Grundskoleforskning SDU. Endvidere er jeg tilknyttet en række faglige fora og netværk i Danmark, Norden og internationalt, bl.a. Faggruppen for Historie, Børne- og Undervisningsministeriet; Komitéen for Nordisk fagdidaktikkonferencen, NoFa; International Society for History Didactics. I HistorieLab arbejder jeg særligt med at fastholde dialog og videndeling om historiedidaktiske forhold mellem teori og praksis, herunder praksis i uddannelse og skoler. Arbejdet foregår fx via Historiedidaktisk Netværk og i redaktionen af RADAR – Historiedidaktisk tidsskrift, samt også i lærerstuderendes praktik og møder med skolehverdagen.

Baggrund

Jeg er ph.d. i historiedidaktik (2014) og er uddannet historiker med særlig interesse for pædagogik og sociologi (2008). Jeg har undervist på grundskole- og gymnasieniveau (2008-2013) samt været underviser ved Aarhus Universitet (2014-2015). Slutteligt har jeg været tilknyttet HistorieLab siden centrets begyndelse i 2014 samt Læreruddannelsen Fyn siden 2017.

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg giver samtykke til, at mine personoplysninger behandles i overensstemmelse med denne oplysningserklæring og er indforstået med, at mine oplysninger behandles sikkert og fortroligt og slettes efter endt anvendelse. Jeg er indforstået med, at jeg kan trække mit samtykke tilbage ved at skrive til denne mailadresse historielab@ucl.dk, hvorefter behandlingen af mine personoplysninger stopper og slettes.

Close